Na pola smo puta u skupinama OŽUJSKO MNL FFER XIV. Iza nas je četiri kola, a mi smo izabrali tri igrača iz tri različito “raspoložene” momčadi. Krenut ćemo od lošijih, tako da smo kao prvog izabrali smo Josipa Puškara iz momčadi REC Globala, bivšeg Jokera, koji “tabore” na začelju skupine B. Kao drugog smo izabrali “polovičnog” OptimIT-ovca, Marka Lepoglavca, dok smo kao najboljeg iz ovog društva odabrali predstavnika FKIT Tigrova, Marija Đurekovića.

Stvari za REC Global baš i nisu krenule po planu? Četiri kola i četiri poraza?

Da, iako smo pojačali momcad stvari ne izgledaju dobro. Nažalost, nakon tri sezone dobrih igara u prvom dijelu, ove sezone loše stojimo. Sad se moramo okrenuti skupljanju bodova kako bi probali nešto napraviti u ligi za ostanak.

Misliš li da ste pogriješili kod pojačavanja? Niste se kvalitetno pojačali ili je loš plasman splet okolnosti i vjeruješ u bolje dane za REC Global?

Mislim da smo se dobro pojačali i da je sve to splet nesretnih okolnosti. Siguran sam da ova momčad može puno bolje od pokazanog, samo fali malo sreće i koncentracije.

Mislite li da kroz Ligu za Opstanak možete doći do playoffa?
Cilj ove sezone nam je bio napokon proći u playoff. Tako da ćemo definitivno probati.

Kako sad stvari stoje sigurni putnici u Ligu za Opstanak iz vaše skupine su Rekreativci. Koga još očekujete sa sobom u drugom krugu?

Pa ne bih htio ništa govorit jer do kraja ima jos tri utakmice, a s ovakvim momčadima u skupini to znači da se svašta može odigrat do kraja.

Tko te iznenadio a tko razočarao iz tvoje momčadi? Za kog misliš da mi morao bolje?

Generalno mislim da smo svi razočarali svojim izvedbama dosad. Fali nam malo koncentracije i mislim da možemo dosta bolje odigrat kao sto smo i pokazali u sezonama dosad.

 

Stvari za OptimIT i nisu prebajne. Iako je ovo teška skupina niste baš kalkulirali s dva poraza nakon četiri kola?

Činjenica je da nismo baš najbolje otvorili sezonu. Dva poraza u četiri utakmice svakako nisu zadovoljavajući rezultati za našu ekipu te se nadamo kako ćemo se polako stabilizirati. Loše smo reagirali u te dvije utakmice, gdje smo imali dosta prilika koje nismo iskoristili, a naši suparnici su to kaznili. Na nama je sada da učimo na našim greškama i damo sve od sebe kako bi prvo osigurali mjesto u top 4 ekipe, a potom i probali ostvariti što bolju poziciju.

Niste baš bili aktivni u dovođenju novih igrača. Očekivali smo neki boom transfer ali OptimIT je ostao tih?

Trenutno radimo na jednom pojačanju, no više informacija ostavit ćemo za sljedeće kolo, kada ćemo na terenu otkriti novo staro pojačanje

Prošlu sezonu ste odlično otvorili no kako je sezona odmicala to je i forma padala? Ove sezone ste krenuli drukčije?

Slažem se da smo prošlu sezonu trebali završiti bolje. Četvrto mjesto nije bilo zadovoljavajuće te smo očekivali i morali bolje. Start ove sezone nije baš najbolji, međutim mislim da smo pokazali u utakmici protiv Pule da možemo igrati protiv bilo koga. Ako nam se realizacija poboljša, mislim da će i rezultati pokazati svoje te će i forma rasti i dosegnuti vrhunac u vrijeme playoffa.

 

FKIT Tigrovi su odlično startali u sezonu. U teškoj skupini nakon četiri kola imate 10 bodova. Sigurno zadovoljstvo vlada u narančastim redovima?

Apsolutno, ovo nam je jedan od boljih startova i ako smijem reći, žalimo i za ova dva jer smo ih izgubili a praktički ih već upisali obzirom da na veliko vodstvo i na kraju neriješeni rezultat. Zadovoljni smo ali strpljivo idemo utakmicu po utakmicu dalje.

Da je skupina teška to smo već zaključili. Ali koliko je važno pozicionirati se što bolje prije playoffa? Ili misliš da to nije od presudne važnosti?

Nakon ždrijeba smo se malo čudili težini skupine, nismo vjerovali da može toliko ekipa iz završnice biti zajedno u grupi. Nakon ovakvog starta želja nam je nastaviti s dobrim igrama i ako je ikako moguće osigurati izravan plasman u završnicu.

Kog očekuješ kao najveće konkurente za izravan plasman?

Tu nema dvojbe, borba će se voditi između aktualnog prvaka Pule i FKIT-a , obzirom da nas tek čeka taj dvoboj a trenutno smo na vodećim pozicijama, ali naravno ne treba odbaciti još dvije sjajne ekipe Estare Culto i ARS Futura, ali budimo oprezni jer još je dosta bodova u igri.