Umjesto aktualnog prvaka, Adacte, prvi na parket Martinovke u novoj sezoni su stupili igrači Pule i Agencije. Nakon što je Armando Šobot u 2. minuti šokirao zelene, stvari su pogotkom Damičevića u 7′ počele teći svojim tokom. Nakon izjednačujućeg pogotka, do poluvremena smo vidjeli još tri pogotka. Dva su pogotka u mrežu Mihaela Kuliša postigli Josip Grubeša i Dean Meden, dok je za Agenciju podnošnjiv zaostatak “sredio” Domagoj Badanjak. Drugo poluvrijeme je ipak ponudilo realniji omjer snaga, koji se onda prikazao i u rezultatu. Jednaki strijelci za Puljane su se ponovno upisali u listu strijelaca, dok je konačan rezultat postavio u posljednjoj minuti susreta Miroslav Filipović.

U drugom susretu Skupine A, aktualni prvaci su sigurno i bez previše muke svladali momčad Troida. U momčadi Adacte nije bilo iznenađenja, ekipa je nepromijenjena u odnosu na prošlu sezonu, bar ovih sedam igrača koji su došli do pobjede u prvom kolu. U momčadi Troida vidjeli smo jedno malo iznenađenje. Još jedan igrač FKIT-a našao je mjesto u ligi bez obzira na to što su “narančasti” odustali od nastupa ove sezone. Troido je za ovu sezpnu osigurao usluge Nikole Rimce. Sigurni smo da će Rimac vrlo dobro doći Troidu, no protiv Adacte se nije mogao previše iskazati. Ono što nije mogao Rimac, pokazao je Lukić. Kada je ovako raspoložen, Dalibor Lukić nosi prevagu protiv svake momčadi. Osim što je zadržao svoju mrežu netaknutom, istaknuo u i pogotkom u 21′, kada je doslovno sve sam napravio. Povukao kontru i u maniri rasnog strijelca poentirao za 3:0. 4:0, četiri različita strijelca. I više nego zadovoljni su mogli biti aktualni prvaci.

Futsal Megaton CB Kod Rojca (skraćeno ćemo ih zvati Futsal Megaton, ili Megaton), uspješno je debitirao u OŽUJSKO MNL FFER 16. Cvjetno je dobro znalo protiv kakve momčadi igra i dečki u plavom su vidno spremni ušli u susret. No, Megaton, koji je predvodio s klupe Mate Čuljak, od početka se nametnuo kao ozbiljniji protivnik, dok se Cvjetno očito tek uhodava i privikava. Pored svega, na golu više nema Dine Štehera, koji će u ovoj sezoni braniti boje Ars Future. Protiv Futsal Megatona gol Cvjetnog je po prvi puta branio Antun Nemanić. Ne možemo to zvati uspješnim debijem, no na leđa mu ne možemo staviti niti jedan pogodak, ma kako dobrog golmana su navikli “plavi” imati. Malo je vremena trebalo da se uvidi da će Dino Ćos i Dražen Ilić biti glavna pokretačka snaga Megatonaca. Pored njih i Pevec, kao i Hrvoje Rihtarić, koji je svojedobno već nastupao na MNL FFER. Jedini nezadovoljan debijem može biti Ivan Zdunić, koji će zbog dva žuta kartona već u drugom kolu biti na prisilnom “hlađenju”.

OptimIT je iz susjednog “dvorišta” dohvatio Valentina Kolića, dosadašnjeg igrača Grupe TNT, no i njegov debi, on i ostali OptimIT-ovci neće pamtiti po dobrome. Na njihovu nesreću, preko puta njih su stajali raspoloženi Pjesnici, a kad je tako, onda Gusić i društvo mogu svakoga stajati bodova. Tako je bilo i ovoga puta. Već je prvo poluvrijeme završio “kriminalno” po OptimIT-ovce, a slično se nastavilo i u drugom. Konačnih 2:5 potvrda je da Pjesnici idu malim, ali sigurnim koracima u dobrom smjeru, što se ne može reći za OptimIT. Mala isprika OptimIT-u može biti nedolazak pravog golmana, no i to znači da se još nisu riješili dječjih bolesti prošlosti.

Za razliku od Megatona, VERN može biti polovično zadovoljan svojim debijem. Uzeli su bod kod aktualnih viceprvaka Estare Culta, no prema prikazanom na teretu, mogli su, a i trebali su sva tri, Ponajprije zato što dugo Estare-ovce nismo vidjeli u manjem broju. Samo šest igrača je nešto što ne možemo povezati s “crnima”. S druge strane, niti Matija Đulvat, strateg VERN-a nije imao više igrača na raspolaganju. Imao je raspoloženog Karla Mateljaka na golu, te dva puta vodstvo, drugi puta u 25′. No, nisu uspjeli izdržati, na konačnih 2:2 izjednačio je Franjo Grizelj i s time možda i najpravednije podijelio svakoj momčadi po bod.

Niti Dino Šteher nije imao uspješan debi na u dresu Ars Future, koja se kao “bosa po trnju” provela kod Grupe TNT. Iako je Grupa ostala bez Kolića, doveli su potencijal jednak Kolićevom koji se iskazao već u prvoj utakmici. Hrvoje Žuvela je postavio konačnih 5:2 u utakmici koja priliči dvoboju ove dvije “otvorene” ekipe. Prepunoj golova, akcija, ali i pravih futsal poteza. Za kraj poslušajte što su glavni akteri susreta imali za reći nakon utakmica prvog kola. Dodajmo kako je utakmice 1. kola sudio Adin Hasić i kako je, između ostalog, udijelio dva crvena kartona. Iako je Mario Novak dobio izravni crveni karton, izdržavat će kaznu od samo jedne utakmice neigranja, koju će odraditi u 2. kolu OŽUJSKO MNL FFER 16, kao i već spomenuti Ivan Zdunić (Futsal Megaton).