Nakon dugog niza sezona bez naslova, ovo bi mogla biti sezona VAR-a, pogotovo uz premijerni izostanak Adacte u playoffu. Uz to, ove sezone VAR izgleda vrlo motivirano i spremno za trofej. Nakon mršavih predstava u Skupini B, gdje su imali četiri pobjede i dva poraza, u Ligi za Prvaka nisu pokazali ništa puno bolje, no ipak su uoči posljednjeg kola bili u utrci za izravan plasman u završnicu, ali na kraju su s konačnih 11 bodova dosegli “tek” treće mjesto i status najvišeg nositelja u osmini finala. Protivnik je nimalo bezazlena momčad BDM Žalosna, koju doduše možemo proglasiti “protivnikom” po mjeri VAR-a.

Konsolidaciji i boljim predstavama, te na kraju i drugom mjestu na nešem #powerrankingu, VAR prvenstveno može zahvaliti osvježenjima u momčadi, golmanu Ivanu Soldi, te prvoligaškim igračima Antoniu Alföldiju i FIlipu Pezelju, koji su osim osvježenja nedvojbeno donijeli i kvalitetu u momčad. Uostalom, njihova statistika govori za sebe, Pezelj je u 6 nastupa upisao 5 golova i 3 asistencije, dok Alföldijeva od 4 gola i 1 asistencije u 6 nastupa nimalo ne kaska. Prinovama možemo nazvati i igrače s “brdom” iskustva u MNL FFER, pa bi tako Petar Cota, Vlatko Brnić, Bruno Šagud, Jakov Ungarov i Saša Ledinščak trebali činiti osnovicu momčadi koja bi trebala jurišati na naslov. Sigurni smo kako je VAR dobro “upućen” i u stanje na OŽUJSKO MNL FFER DRAFTU i kako su sposobni i spremni donijeti još jedno zvučno i kvalitetno ime u svoju svlačionicu.

Nakon sušnih šest sezona, je li konačno došlo vrijeme za VAR? Dojma smo kako ne bi trebali imati (pre)velikih problema u utakmici osmine finala s BDM Žalosnom, no već u četvrtfinalu bi susreli bi se s boljim iz dvoboja između SM Ringoela i stYpea. Trnovit je put ka vrhu lige, no VAR “konje” za trku definitivno ima.