Konačno se vraća i OŽUJSKO MNL FFER 21! Nakon podužeg odmora radi zimskih malonogometnih i futsal turnira i odlaska studenata na zasluženi odmor, vraćamo se na parket dvorane Martinovke i to u stilu! Naime, završili smo 2018. godinu sa Skupinama, a krenut ćemo u 2019. s Ligom za Ostanak i Ligom za Prvaka!

U nedjelju, 13. siječnja 2019. godine nas tako očekuju tri utakmice Lige za Ostanak i čak pet utakmice Lige za Prvaka, a samim pogledom ne možemo se odlučiti koja je utakmica bolja. U Ligi za Ostanak nas očekuje jako zanimljiv dvoboj između SM Ringoela i Luke Ploče. Obje ekipe igraju “fizički” futsal, niti jedni niti drugi ne prezaju od duela tako da nas čeka intenzivan susret. OptimIT je u vrlo dobroj poziciji u Ligi za Ostanak, a pobjedom protiv Innoveza mogu doći u još bolju.

Plavi Mjesec će protiv CROZ-a sigurno očekivati nastavak pobjedničkog niza, a to nam je potvrdio i Tvrtko Pajalić, igrač Plavog Mjeseca:

“Vraća se MNL FFER napokon nakon zimskog sna… Jedva smo čekali početak… Prva tekma protiv CROZ-a. Jako cijenimo mlade dečke s FER-a, prošle godine smo ih lagano svladali ali ove sezone su pojačani ‘pravim’ Čilićem.. Bit će sigurno teška utakmica nakon pauze ali ući ćemo oprezno i pametno i nadamo se prva tri boda u Ligi za Prvaka.”

Odmah iza ove uzbudljive utakmice slijedi i jako zanimljiv susret Adacte i Ars Future. Dvoboj je to između momčadi koje se vrlo dobro znaju i koje su već puno puta gledale jedne druge “preko centra”. Cvjetno Pinkdroids s dvije pobjede i dva poraza ima mogućnost i do prve četiri pozicije a da im neće biti lako potvrdio nam je Ivan Žnidarec;

“Dečki su super ekipa i na terenu i van njega.. Svi se medusobno dobro znamo, a bit će teška tekma, vjerujem otvorena i s dosta golova.. Nadam se ipak da Cvjetno kreće s tri boda u Ligi za prvaka!”

Slično razmišlja i njegov protivnik, ponajbolji igrač Futsal Cirkusa, ali i natjecanja, Matija Rajh;

“Nakon duže stanke očekuje nas teška utakmica. Zadnju tekmu protiv Cvjetnog se nismo baš proslavili i moramo jako ozbiljno pristupit utakmici. Nismo sad duže vrijeme igrali zajedno ali mislim da možemo biti pravi u toj utakmici.”

Između Qualie i Je Zakon također neće biti puno “skrivenih aduta”, to su ponovno dvije momčadi koje znaju sve jedna o drugoj; a sve ovisi koga će sve Stipe Marušić odlučiti aktivirati. U zadnjoj utakmici kola, te nedjeljnog programa sastaju se Pula GlobalLogic i minus5. Par rečenica najave uspjeli smo dobiti od Domagoja Vukadina:

“Nestrpljivo očekujemo povratak na teren, nadamo se da su protivnici van forme zbog prenajedanja i napijanja tijekom pauze:). Želja nam je odmah upisati 3 boda i time najaviti borbu za naslov prvaka!”