Ars Futura prerasta u mušterije Grupe TNT. Posljednja dva poraza to i potvrđuju (na slikama). No, možda i najvjerodostojnija utakmica koja može najaviti ovu u osmini finala OŽUJSKO MNL FFER 16 je ona iz pretprošle sezone, točnije utakmica četvrtfinala OŽUJSKO MNL FFER 14, kada je Grupa TNT izbacila favoriziranu Ars Futuru rezultatom 3:2. Nije se puno promijenilo od tada.

3_2

5_2

Grupa TNT se početkom nove sezone morala reorganizirati. Važan kotačić iz prošlih sezona, Valentino Kolić zamijenio je bijeli dres s tamnoplavih a “ljiljani” su morali brzo naći novo rješenje. Žuvela je zamijenio Kolića a bijeli su nastavili po starome. Crnčević i dalje zabija, no ne onom lakoćom i ritmom kojeg je imao prošle sezone. Zasad taj nedostatak nadoknađuje Domagoj Vukadin, a Crnčević se može već početi opraštati s titulom najboljeg strijelca. Grupa TNT i po broju zabijenih (30) i po broju primljenih pogodaka (23) ne odskače od prosjeka i to je ono po čemu su poznati. No, za nešto više od trećeg mjesta, koje im je za sada vrhunac na MNL FFER će morati napraviti nešto nadprosječno.. ili u obrani ili u napadu. S tim se slaže i Josip Ivanov, voditelj Grupe TNT; “Za razliku od prošle sezone, sad imamo teži ždrijeb, ali samo na papiru. Prva na redu je Ars Futura, no iako smo ih pobijedili u skupini u playoffu će biti potpuno drugačija utakmica. Na terenu moramo pokazati da smo bolji i da zaslužujemo biti u završnici treću sezonu zaredom.”

Ars Futura je ni na nebu ni na zemlji. U novu sezonu su ušli bolji za Dinu Štehera (ex. Cvjetno) i Duju Doljanina, no rezultati to nisu pokazali. Boljka iz prošlih sezona; nedolazak na utakmice se ponavlja, a i kad se dogodi da su kompletni, dolazi do izražaja njihova neuigranost. Gledajući njihovu najbolju petorku (Šteher – Pintar, Čagalj, Bilopavlović, Ledinščak), ona je vrijedna i naslova prvaka, uostalom četiri igrača su osvojili naslov državnog sveučilišnog prvaka prije par dana, ali Ars Futura jako dugo nije napravila ništa. Pitanje je, tko je za to kriv? I hoće li se ponoviti još jedna sezona za zaborav, ili će “bili tići” napraviti konačno nešto na OŽUJSKO MNL FFER? Ivan Runje misli da Ars Futura može još puno toga pružiti: “Poraz s početka sezone od grupe TNT je još gorkog okusa jer su nas u potpunosti nadigrali i pokazali nam kako je jedino zalaganje cijele momčadi garancija dobrog rezultata. Nadam se da smo naučili nešto iz tog poraza i da ćemo biti bolji suparnici u ovoj osminifinala.”

Kao i za prvu i drugu utakmicu osmine finala, pozivamo Vas da u komentar objave ovog članka na našoj facebook stranici upišete Vašu prognozu rezultata i najboljeg pojedinca susreta. Slično kao i naša kladionica, onog koji lajka objavu, prvi upiše točan rezultat (naravno, u objavi ovog članka) ćemo nagraditi s gajbom žuje. Ukoliko nitko ne pogodi točan rezultat, nagradit ćemo onoga koji prvi upiše najboljeg pojedinca susreta! Sretno! Molim da prognoze budu u ovom formatu, 3:0, Ivo Ivić