Za mnoge je iznenađenje da je Ivan Sobota, nakon što je “odvukao” SM Ringoel jako daleko prošle sezone u OŽUJSKO MNL FFER potražio novu momčad. Još je veće iznenađenje bilo kad su vidjeli da si tek druga opcija u CB Kod Rojca. Daj nam malo pojasni razloge odlaska i malo nastupa ove sezone?
Za odlazak sam se odlučio iz razloga što treniram sa dečkima iz Megatona (tj. CB Kod Rojca), tako da nema smisla igrati za drugu momčad kad s jednom svakodnevno radiš i igraš. Manjak nastupa posljedica je lakše ozljede ligamenta palca, koja je sad prošla, tako da će biti više mogućnosti vidjeti me na terenu. Iako naravno sve ovisi o odluci trenera Đulvata.

Što se, po tvom mišljenju, događa s CB Kod Rojca? U premijernim nastupima ekipa je odavala dojam kao da će se svake sezone boriti za naslov, a oni “tabore” na dnu Skupine B?
Nemam baš nekih posebnih razloga za slab ulazak u sezonu. Nakon teško primljenog odlaska našeg Čulje, trebalo nam je vremena i da se posložimo, i da krenemo bolje primjenjivati Đuzine ideje na terenu. Ali okrećemo sigurno na bolje, tako da nemam brige, rezultat će već doći.

Šest je utakmica iza vas, teoretski imate šanse za priključivanje u Ligu za Prvaka iako vam je Liga za Ostanak realnost. Hoćete li imati snage uhvatiti doigravanje?
Vjerujem u plasman u Ligu za Prvaka, ima još dosta za odigrat, a mi rastemo u formi. Krenuli smo hvatat priključak sa gornjim dijelom tablice, tako da nema brige, a i vjerujem u svoje suigrače pogotovo Zdunićevu špicu koja će nas dovest do finala.

Predzadnje pitanje za tebe; kako komentiraš jačinu lige? Tko su, po tvom mišljenju favoriti lige ove sezone?
Jačina lige odličan je odraz jačine studentskog futsala u Zagrebu. Nema jefitinih pobjeda i za svaki bod se treba ‘pokefat’, tako da je liga neizvjesna, i zbog toga odlična. Favoriti su mi Ringoel (sentimenalni pick) i Cvjetno (pošto imaju osvajača Kutije Šibica u rosteru)

Za kraj molim te da mi napišeš par Nostradamusovskih prognoza: dvije ekipe koje će se sresti u finalu, najboljeg igrača, najboljeg strijelca i najboljeg golmana lige?
Finale: Cvjetno – Stype (3:2, svih pet golova zabija Slepčević).
Najbolji igrač: Veco Škorić
Najbolji strijelac: Matija Rajh
Najbolji golman: Igor Gradinščak