Produženi vikend nam ne nudi OŽUJSKO MNL FFER 12 u dvorani Martinovka, no nudi nam sveučilišni futsal na najvišoj razini. Zagrebačka sveučilišna futsal liga s 32 momčadi na početku natjecanja, svela se na samo 4 momčadi koje će u nedjelju odlučiti koje dvije će se sastati u velikom finalu.

Krenut ćemo od prve utakmice koja nam nudi ogled aktualnih prvaka natjecanja, Građevinskog fakulteta (GF) i Ekonomskog fakulteta (EF). Građevinski fakultet uvjerljivo je osvojila prvo mjesto u Skupini A s 19 bodova, ispred ZŠEM-a i PMF-a s 14. S druge strane, Ekonomija je osvojila drugo mjesto u Skupini C; iza FER-a a ispred Pravnog fakulteta. Osmina finala nije predstavljala veliku zapreku za naše polufinaliste, no četvrtfinala jesu. GF je minimalnom pobjedom svladao Libertas, dok je Ekonomija boljim izvođenjem šesteraca izborila polufinala i “skinula veliki skalp”, izbacivši prošlogodišnje viceprvake, Kineziološki fakultet. Dok je Građevinskom fakulteta veliki forte individualna kvaliteta, posebice ona u nogama Nikola Perkovića, Ekonomi se uzdaju u momčadsku igru, ne izbacujući pojedinca. To se vidi i po statistici, naime, najefikasniji pojedinac u razigravanju po skupinama bio je Ivan Mišković sa samo 4 pogotka, dok je Nikola Perković nakon suše u utakmicama u Skupini A toliko postigao u osmini i četvrtfinalu (4).  Dva velika suparnika, dvije velike momčadi, odlučit će nijanse. Ukoliko obje momčadi nastupe u kompletnim sastavima, dajemo ulogu favorita Građevinskom fakultetu, zbog titule prvaka, ali i individualne kvalitete koje neosporno posjeduju, a koja će donijeti prevagu u datim trenucima.

U 20.00h sastaju se Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i VERN’. Veliki dvoboj koji će ponuditi odgovor na pitanje; da li je zbilja VERN’u ZSFL ukleta ili je njeno neosvajanje samo splet okolnosti. Jer momčad koja ima Žarka Luketina (Nacional) na golu, Vedrana Matoševića, Kristijana Grbešu, Mateja Horvata (Alumnus) i Dinu Kovača (Nacional) u igri, ima ne samo imperativ osvajanja ZSFL ove sezone, nego osvajanja u stilu. Pridodajmo ovoj momčadi Maria Modrušana, Davora Kanjuha i Stipu Marušića dobivamo dream-team kojem je protivnik u polufinalu oslabljeni FER. I u punom sastavu FER bi imao malo šansi, no bez Filipa Ukalovića (zdravstveni problemi) i Duje Limića (lom ruke), šanse FER-a su svedene na “šanse otvorene pive na baušteli”. No, vjerujem kako Saša Ledinšak i njegovi puleni neće izaći na megdan VERN’u “spuštenih gaća” te kako ćemo zasigurno gledati zanimljivu utakmicu. Ukoliko Matija Catela i Krešimir Tadić budu pucački raspoloženi, kao dosada, šanse postoje, no veliko je pitanje forme i izdanja Dalibora Lukića, koji će zaisigurno biti ključna osoba ovog dvoboja. No, VERN’ je sazrio, iza njega su dva osvajanja hrvatskog sveučilišnog futsal prvenstva, treće mjesto u Europi, te znaju kako osvojiti trofeje. Ostaju jedina pitanja; je li Zagreb uklet za VERN’ i mogu li tri Davida protiv Golijata?

I ne zaboravite, 04. svibnja u 19.00. Dvorana Martinovka. Besplatan ulaz, a ako i niste futsal fanatik, nećete požaliti. Na rasporedu su dvije vrhunske utakmice koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

POLUFINALE
04. 05. 2014.
S. D. Martinovka

19:00 GF – EF
20:00 FER – VERN’

 

Tri pojedinca koja će zasigurno obilježiti polufinala, Davor Kanjuh, Nikola Perković i Kristijan Grbeša (s lijeva na desno)

 

foto; facebook.com