Poslije četiri kola nismo puno pametniji u najavi sezone spram samog početka OŽUJSKO MNL FFER 23. No, probat ćemo najaviti peto kolo, posljednje kolo za prijavu igrača i posljednje kolo do kojeg se moglo skrivati karte u ruci. U petom kolu, svi aduti moraju se baciti na stol, ostaje samo onaj famozni jedan još za prijavu.

Kolo otvaraju Futsal Dinamo i OptimIT. Futsal Dinamo još uvijek ne zna za pobjedu na ligi te je ovo posljednja prilika da se uhvati kakav takav vlak za Ligu za prvaka. S druge strane, OptimIT je nakon početnog ushićenja pobjedom brzo “prizemljen” i trenutačno imaju polovičan uspjeh; 2-0-2 i 7-9 gol razliku. Qualiu očekuje neugodna utakmica sa SM Ringoelom, koji jako puno varira. Od vrlo solidnih izdanja, do poraze u kojima je bolje bilo da se nisu ni pojavili na terenu. Qualia je stopostotna, s 7-1 gol razlikom koju najviše mogu zahvaliti novom golmanu momčadi, Andriji Budimiru. Utakmica minus5 i Cvjetno Pinkdroidsa će potvrditi koliko je zbilja Cvjetno ozbiljno u ovom trenu, dok nam se čini da je minus5 još u fazi “rebuildinga”, stvaranja nove momčadi.

U Skupini A, Eccos Inženjering bi trebao uzeti skalp Microblinku, koji je, ako ništa, u posljednjoj utakmici spoznao slast postizanja pogotka. Vidjet ćemo tko će tu slast iskusiti u utakmici Je Zakon i Pule. Obje momčadi su iznimno obrambeno postavljene; s jasnim podjelama poslova i vrhunskim golmanima. Slično kao i Futsal Dinamo, ni Sv. Petar 2 nije okusio slast pobjede, a teško će i okusiti je protiv aktualnih prvaka lige. Svakako ne možemo izbjeći posljednji susret kola, između Futsal Megatona i Plavog Mjeseca, svojevrsni derbi i borba za ulazak  u Ligu za prvaka

Zanimljivo kolo je isprem nas, zar ne?