U prvom susretu Lige za ostanak OŽUJSKO MNL FFER 15, ARS Futura se lagano obračunala s Rekreativcima, a nastup u Ligi za ostanak igrači Future su koristili za popravak osobne statistike. U prvom poluvremenu Saša Ledinščak je s tri gola postavio rezultat na poluvremenu. U drugom poluvremenu su Rekreativci već od 20-te minute pokušali sa vratarem u polju, ali to im nije doneslo previše uspjeha jer su Pintar, Mešić i Bilopavlović samo potvrdili pobjedu dok je utješni zgoditak Rekreativaca bilo djelo Klasića.

U drugom susretu dana Troido je poremetio planove FKIT Tigrova i uvelike umanjio njihove šanse za prolazak u daljnji krug natjecanja, a sebe promaknuo u jednog od ozbiljnih kandidata za završnicu. Susret je počeo izjednačeno u ispitivanju snaga sa po par prilika sa svake strane. Prijelomni trenutak susreta se dogodio kada je Puškar iskoristio loše postavljeni živi zid FKIT-a u predzadnjoj minuti prvog poluvremena te zabio za vodstvo Troida. U drugom poluvremenu FKIT je pojačao pritisak, ali obrana Troida sa Čamberom na golu se uspješno branila. Posljednjih pet minuta susreta FKIT je pokušao s vratarem u polju, ali prvo Živko dvije minute prije kraja krade jednu loptu na centru i povećava vodstvo, a zatim u posljednjoj minuti Miloš samo potvrđuje veliku i vrijednu pobjedu Troida.

U posljednjem susretu Lige za ostanak Agencija i Futsal Pravo su podjelili bodove u jednom izjednačenom susretu. Povela je Agencija solo prodorom Krolačića polovicom prvog dijela da bi u predzadnjoj minuti prvog poluvremena Lojen poravnao rezultat. U nastavku susreta Pravo je ušlo odlučnije u susret, ali Kuliš na vratima Agencije je bio nepremostiva prepreka za napadače Prava. U poseljednje dvije minute susreta Pravo je pokušalo sa vratarem u polju, ali ni to nije urodilo plodom te je ostao rezultat postavljen na poluvremenu.

U prvom susretu Lige za prvaka OŽUJSKO MNL FFER 15 Cvjetno je uspjelo uknjižiti svoje prve bodove. U nedostatku vratara, T. Lepoglavec je preuzeo ulogu vratara te je OptimIT od samog početka igrao s vratarem u polju. Pruženu priliku je Cvjetno iskoristilo preko Štehera koji pogađa za vodstvo iz svog šesterca. OptimIT je ipak do poluvremena uspio poništiti zaostatak preko Živkovića nakon izigrane akcije sa igračem više. U nastavku susreta OptimIT više nije pokušavao sa vratarem u polju. OptimIT je kombinirao, a Cvjetno je vrebalo svoju priliku iz kontre, ali do kraja susreta mreže se više nisu tresle.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Grupa TNT sredinom prvog poluvremena dolazi u vodstvo nakon što Mario Crnčević lucidno petom proigrava Barabu koji izlazi sam pred Juranovića i rutinirano pogađa za vodstvo TNT-a. Nije dugo trebalo da mStart poravna rezultat pošto je Pajalić sigurni izvođač šesterca nakon što je lopta pogodila ruku Ivanova. U drugom poluvremenu mStart je bolje otvorio susret i uspio u potpunosti preokrenuti susret preko Martulaša. Nije dugo trajalo vodstvo plavih jer je već u sljedećoj minuti Crnčević napravio pomutnju u obrani mStarta i pogodio neobranjivo za poravnanje rezultata. Do kraja susreta Jozić se iskazao sa par dobrih obrana i sačuvao teško stečeni bod.

Čak osam kola trebalo je Adacti da skupi svoje redove i suprostavi Puli (skoro) najbolji sastav. U reprizi prošlogodišnjeg finala, Adacta je dugo lomila otpor oslabljene Pule da bi na kraju upisala uvjerljivu pobjedu. Sve do sredine drugog poluvremena je Dučić bio nepremostiva prepreka za napadače Adacte, ali onda je u 23′ Ukalović ospio postići toliko željeni pogodak za vodstvo. Nakon primljenog pogotka Pula je bila više koncentrirana na napad nego na vlastitu obranu, a to ih je koštalo još jednog pogotka u 28′ kada Markić na brzinu izvodi korner i pronalazi usamljenog Zorića na drugoj stativi. U posljednjoj minuti susreta u strijelce se još upisuju Markić te Limić nakon uigrane akcije iz prekida u posljednjim sekundama susreta.

U posljednjem susretu dana vodeći Estare Culto je odmjerio snage sa Pjesnicima i uknjižio nova tri boda. Poveo je Estare preko Salameha koji probija lijevu stranu obrane Pjesnika i silovito od vratnice pogađa za vodstvo. Nije dugo trajalo vodstvo jer već u sljedećem napadu Šušković brani udarac Gusića, a natrčali Perić posprema odbijenu loptu za izjednačenje. Potpuni preokret režira Perić u 13′. Brzo se Estare sabrao ponajviše zahvaljujući dvojcu Čajić-Kajganić. Prvo Čajić dodaje Kajganiću za izjednačenje minutu prije kraja poluvremena, a zatim se Kajganić odužuje za asistenciju i poslužuje Čajića na drugoj stativi za potpuni preokret. U drugom poluvremenu se Estare uspjeva odljepiti na +2 preko Marušića u 23′ koji se nakon solo prodora izbacuje na udarac i pogađa uz samu vratnicu. Nakon primljenog pogotka Pjesnici su još više stisnuli te uspjevaju smanjiti zaostatak preko Gusića koji pogađa prizemnim udarcem sa 10ak metara. Minutu i pol prije kraja Pjesnici pokušavaju sa vratarem u polju, ali bezuspješno jer Čajić svojim drugim zgoditkom potvrđuje pobjedu Estare-a.

Za kraj pogledajte izjave ponajboljih pojedinaca 8. kola OŽUJSKO MNL FFER 15;