Ako je prva bila uzbudljiva, što reći za drugu utakmicu osmine finala? Adacta je u potpunosti razbila Bubanj i samo je Ivan Rajković na golu Adacte zaslužan za manju gol razliku. Jednom rječju, Adacta bila napadački superiorna u ovom susretu. Niti jedna karika Bubnja nije djelovala čvrsto, dok s druge strane Markić, Catela i Ukalović su jednostavno briljirali. U prvom poluvremenu, Bubanj se još nekako držao, ponajprije pogotcima Šaguda i Ungarova koji su “zatvorili” drugu stativu. S Adactine strane, ne znamo za koji gol Adacte u prvom poluvremenu možemo reći da je ljepši; onaj od Catele, kada je “biciklom” na 9 metara slomio Brčića i pospremio loptu u daljnji kut, u “malu mrežicu” ili od Markića koji je primio dugu loptu na 9m i lobao Kneževića. 

Upravo Kneževića bi mogli proglasiti tragičarom, jer je on trebao biti prevaga u ovom susretu. Podsjetimo, zbog crvenog kartona u 12. kolu Dalibor Lukić nije mogao biti na golu Adacte i upravo je taj hendikep Adacte u razgovorima s pred utakmicu predstavljen kao odlučujući u ovom susretu. No, moramo priznati kako je Rajković na golu Adacte u ovom susretu puno bolje izgledao od Kneževića. Nakon što je Adacta povela rezultatom 6-3, nakon četvrtog pogotka Markića, Bubanj je krenuo u igru s golman-igračem. Već prvi napad rezultirao je pogotkom Cote, na dodavanje Ledinščaka, a Šagud je nakratko ponudio tračak svjetlosti u tunelu za Bubanj svojim pogotkom u posljednjoj minuti, no trideset sekundi bilo je premalo vremena za još jedan pogodak te je rezultat 5-6 postao konačan.

Nakon dvanaest sezona, prvi put nećemo vidjeti momčad Bubnja (RAO, MNK OVB Allfinanz) na završnici MNL FFER-a. No, s obzirom kako su igrali cijelu sezonu, možemo reći i zasluženo. OŽUJSKO MNL FFER ne prašta podcjenjivanje, kao što je možda to bio slučaj proteklih sezona. Vjerujemo kako će rekorderi po naslovima ponovno se “uozbiljiti” i vratiti se na stare staze slave. S druge strane, Adacta je možda bila i neozbiljnija u sezoni do sada, vrhunac neozbiljnosti je bio nedolazak na 13. kolo, no u ključnoj utakmici su pokazali da su zbilja odlična momčad i kako se mogu s pravom smatrati prvim favoritom za ovosezonsko osvajanje MNL FFER!

U nastavku pogledajte i poslušajte što su nakon utakmice izjavili glavni protagonist utakmice Dario Markić, te član poražene momčadi Petar Cota!