U prvom kolu Skupine A OŽUJSKO MNL FFER XIV, Adacta i VAR pokazali su tko su “gazde” u ovom dvorištu. Adacta je doslovno pregazila No Name Futsal, utrpavši im deset pogodaka. Na poluvremenu utakmice, rezultat i nije izgledao tako loše, no onda se “otvorila pipa” u drugom poluvremenu. Najbolje su to iskoristili Dario Markić, koji je postigao četiri pogotka te Duje Limić koji je upisao četiri asistencije na svoj konto. Na najbolji mogući način je Duje Limić proslavio povratak u redove Adacte, dok se prvi nastup još jednog povratnika, Davora Jurišića iz VAR-a još očekuje. Jedini donekle zadovoljan u momčadi Lovre Marketina može biti Slobodan Šodolović, koji je u ovoj ultra-efikasnoj utakmici upisao hattrick.

 

Danza Kuduro C.F. bila je momčad s puno nepoznanica prije 1. kola, jer smo znali ime samo jednog igrača, odnosno voditelja Josipa Soke. Početkom utakmice s VAR-om, otkrili su karte; Danza Kuduro C.F. je sastavljena od igrača koji su tvorili HR Cloud prošle sezone (Kovač, Živković) s još dvije pridošlice iz GMNK Cvjetnog, Danijelom i Zvonimirom Matoševićem. Već u utakmici protiv VAR-a pokazali su da će biti vrlo “nezgodna” momčad, ali su i pokazali prve znake “neozbiljnosti”. Na golu je naime bio Zvonimir Matošević. Utakmica je obilovala prilikama, samo je velika razlika u tome što su VAR-ovci neke od svojih prilika uspjeli zabiti, dok je Petar Anthony Knežević na golu VAR-a bio nerješiva enigma za napadače Danze Kuduro, posebice za novog igrača na MNL FFER, Luku Maslaća. Utakmicu je “prelomio” treći pogodak VAR-a, odnosno drugi Ivana Kozine, povratnika u momčad, koji se tako na najljepši mogući način vratio u staro jato. Osim Kozine, vidjeli smo još jednog povratnika, a to je Matija Džanko, kojeg smo posljednji put na parketima Martinovke vidjeli prije više od pet godina.

Iako je Cvjetno dolaskom igrača Alumnusa, Tina Huzjaka očito dobilo na kvaliteti, uigranost Futsal Prava i odlična izdanja Filipa DragosavcaHrvoja Ivića prevagnulo je na stranu gostiju s drugog fakulteta. Odlična utakmica, koja je obilovala tempom i dobrim prilikama završila je pobjedom Pravaša, no ne bi bilo nezasluženo da je pobjeda otišla u ruke Cvjetnog. U ovoj utakmici za to je trebala i malo sreće koje puleni Marija Slepčevića jednostavno nisu imali.

Iako su Pjesnici već u prvoj minuti poveli protiv Grupe TNT, TNT-ovci nisu dopustili da ih taj pogodak pokoleba, te su do poluvremena izjednačili, a zatim pred kraj susreta došli i do cijelog plijena u vrlo važnoj utakmici. Oba pogotka za Grupu TNT upisao je Mario Crnčević.