Prvi četvrtfinalni par OŽUJSKO MNL FFER 22 su dobro nam poznate momčadi Ars Future i Pule GlobalLogic. Ove dvije momčadi su međudobno odigrale čak četrnaest susreta u proteklih deset sezona, tako da se znaju takoreći “‘u dušu’. U 14 susreta obje momčadi su slavile po šest puta, a dva puta je utakmica završavala neriješeno.

Ipak moramo dodati jedan ‘disclaimer’. Dok ova momčad Ars Future donekle nalikuje na momčad iz proteklih sezona; jer su tu ‘starosjedioci’ Mate Čagalj, Stipe Vujić, Ivan Runje, Pula GlobalLogic ima jednu jedinu konstantu kroz sve ove godine; Deana Medena. Kao što znate, krajem prošle sezone Meden se razišao s nekim članovima ekipe, koji su ove sezone igrali pod imenom ‘Inxelo Technologies’, tako da je ove sezone Pula dobila sasvim nove obrise.

Ars Futura ove sezone igra po receptu iz prošle sezone. Prvi dio sezone su igrali ‘nenametljivo’, rijetko tko je apostrofirao njih kao posljednje koji će primati pehar u ruke. I bili su jako blizu. Šesterac Vlatka Brnića mogao je donijeti naslov Ars Futuri već prošle sezone. No, Goran Škorić iz Je Zakona je izašao pobjednik u tom dvoboju i Ars Futura se morala zadovoljiti srebrom. Ove sezone, kao što smo već rekli, recept izgleda jednak. Nadajmo se kako neće ostaviti odluku za posljednji šesterac.

MEĐUSOBNI SUSRET OVE SEZONE:

Raritetni slučaj se dogodio između ove dvije momčadi, tako da ove sezone Ars Futura i Pula GlobalLogic nisu igrali ove sezone.

IGRAČI ZA PRATITI:

Kad bi se trebali odlučiti koje bismo igrače trebali ‘pratiti’ iz ove dvije momčadi, za Pulu ne bi bilo sumnje. Dean Meden je taj koji ‘vedri i oblači’ u Puli. Nakon teške ozljede, Meden se u svakom smislu vraća i već četvrtfinale je veliki uspjeh za novosastavljenu momčad koja za sobom vuče mnogo upitnika.

Iako bi mnogi rekli da ćemo apostrofirati Stipu Vujića kao ‘Igrača za pratiti’, Mate Čagalj je ipak pokupio tu laskavu titulu. Mate ‘pršti’ od snage i u svakom susretu ove sezone je pokazao koliko je u njemu ostalo neiskorištenog futsal potencijala. U deset nastupa ove sezone, Mate je upisao osam pogodaka i tri asistencije, brojke koje očekujemo da popravi u četvrtfinalu.

NAŠA PROGNOZA: 75 – 25 %