Sedmi na našem power rankingu našli su se dečki iz ekipe BDM Žalosna. U svom premijernom nastupu zasad se nisu baš proslavili, ali su uspjeli dohvatiti playoff s posljednje pozicije koja u njega vodi. U knockautu je sve moguće, a pobjedom protiv ovosezonski neprepoznatljive, ali ipak uvijek neugodne Adacte i “pobjedom” (čitaj na penale) protiv jednog od glavnih favorita za ovosezonski naslov Qualie pokazali su da su itekako momčad kojoj treba pristupiti ozbiljno. Tome u prilog ide i činjenica da se trenutno nalaze pri samom vrhu 1. lige KMNL-a, što bi mogao biti jedan od razloga lošeg plasmana, jer se u par početnih nastupa činilo kao da su u MNL FFER-a ušli s “lako ćemo” pristupom. Žele li nešto ozbiljnije napraviti, taj pristup će u nastavku morati potpuno zaboraviti, ostaviti dosadašnje “vanjske” uspjehe na pragu Martinovke i osloniti se na kvalitetu svojeg futsala.

U široj okosnici momčadi nalaze se Ivan Golubić, Alen Romić i Ivan Martić, dok bi kao glavne vedete definitivno trebalo istaknuti prvoligaške igrače Futsal Dinama, golmana Karla Maloševca, te nositelja igre Matiju Rajha. Nešto lošiji rezultati bi se mogli pripisati i ozljedi gospodina Karla, koji je tek nedavno počeo braniti na utakmicama MNL FFER-a.

Kao veliki plus treba istaknuti disciplinu u obrani, koja se doduše nije pretjerano preslikala na statistiku jer dijele drugo mjesto po broju primljenih pogodaka. U napadu pak ovise o raspoloženju već spomenutih Rajha i Martića, koje izgleda da se, kako stvari trenutno stoje, uspjelo preslikati na statistiku. Obojica se nalaze u top 3 na ljestvici strijelaca, dok se po pitanju ekipnog broja zabijenih golova nalaze na visokoj, drugoj poziciji.

Za njihovo, a i dobro mnogobrojne publike u dvorani Martinovke držimo fige da će tako i nastaviti, jer bi forma pojedinaca upravo mogla biti glavni faktor koji će odlučiti radi li se o premijernom topu ili flopu.