Otvaranje OŽUJSKO MNL FFER 26 nam je pružilo najprije skupinu A s tri zanimljive utakmice. A pošto je jučer svih šest utakmica pružilo vrhunsku predstavu, odlučili smo razvojiti izvještaj u dva dijela, tako da će nam od sada to biti rutina.

Na otvaranju sezone branitelji naslova, minus5, su podijelili bodove sa uvijek neugodnim SM Ringoel-om. Utakmicu je bolje otvorio Ringoel koji je i poveo nakon fenomenalnog i odmjerenog udarca Šandrka koji ostavio Habazina nemoćnim. U nastavku susreta Požega je iskoristio nedostatak standardnog vratara na Ringoelovim vratima te je udarcem s ruba 10 metara izjednačio rezultat na otvaranju drugog poluvremena. Samo dvije minute su bile potrebne da Jukić iz drugog pokušaja savlada Halužana i dovede svoju ekipu ponovo u vodstvo. Minus5 je još jednom morao nadoknađivati rezultatski minus, a za to je ovaj put bio dovoljan trenutak inspiracije Zrnčića koji je lijepo probio desnu stranu i pogodio neobranjivo suprotni kut. U preostalih sedam minuta mreže se nisu tresle ponajviše zahvaljujući vratarima i dojma smo da su obje momčadi bile zadovoljne rezultatom, tj. činjenicom da nisu izgubili na otvaranju natjecanja.

Plavi Mjesec, jedan od favorita natjecanja, nastupio je već u prvom kolu formalno bez golmana, jer je Hrvoje Žuvela od početka susreta stao između vratnica, ali se postavio od prve minute kao dominantniji u ovom susretu. Plavi Mjesec je i prvi ‘potegao’ u ovom dvoboju. Dupli pas između Markića i Tvrtka Pajalića rezultirao je golom potonjeg u šestoj minuti. U 10. minuti ipak izjednačenje. Kovačić pronalazi Pavišića koji se sjurio niz lijevu aut-liniju, izašao pred Žuvelu i špic-udarcem pogodio suprotnu stranu. Već u sljedećem napadu deja-vu. Pavišić se ponovno nalazi oči u oči sa Žuvelom, no ovaj put Žuvela izlazi kao pobjednik iz ovog dvoboja. Ipak, u 13. minuti Plavi Mjesec dolazi do ponovnog vodstva. Ponovno je strijelac Tvrtko Pajalić, s tim da je ovaj put asistent Juraj Pajalić. Već u sljedećeoj minuti Markić izlazi sam pred Gradinščaka i poveća vodstvo. Kad se mislilo da će 3:1 biti rezultat poluvrmena, Pavle Pavišić uzima loptu na centru, prolazi dvojicu i lijepim i jakim udarcem svladava Žuvelu za minimalan zaostatak na poluvremenu. U nastavku gotovo jednak scenarij. Ovaj put za 4:2 je asistent bio Tvrtko Pajalić, a realizator Matković. Dvadeseta minuta nam je donijela novo povećanje vodstva. Šundov je lako primio dugu loptu, da bi potom on i Juraj Pajalić ostali u situaciji dva-na-jedan koju lako rješavaju. Kako je susret primicao kraju tako je i obrana OptimIT-a posustajala. u 36′ Markić neometan iz kornera prima loptu u 6m te šalje u gol Gradinščaka, koji nije ni ovaj put imao puno za napraviti.

S razlogom se od susreta BE-terne i Kumova očekivao zanimljiv dvoboj. Dean Meden, kao voditelj Kumova, izdvojio je dio Qualie i formirao „Kumove“, dok je s druge strane stajala BE-terna, dobro poznata momčad MNL FFER, koja uvijek pretendira za naslov. BE-terna dolazi prva do vodstva. Markić se lako riješio Davidovića i savršeno poslužio Lukića na drugoj stativi kojem nije bilo teško poentirati za vodstvo. Kumovi su zatim došli do ravnoteže u susretu, no Juranović je na golu BE-terne održavao mrežu netaknutom. Tada na scenu dolaze Rendulić i Davidović. Najprije Rendulić minijaturom dovodi BE-ternu u vodstvo od 2:0, a zatim Davidović još ljepšim potezom smanjuje rezultat na 2:1, rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme susreta. Utakmicu jednakog rezultata je održavao je novo-staro lice Maksimović na golu Kumova, no ni on nije ništa mogao u 19′, kad je Dalibor Lukić fenomenalno reagirao nakon udarca iz kornera Ledinščaka. U 32′ Crnčević je napravio ono što najbolje radi. Primio je loptu na 9m okrenut leđima prema golu, uspio se okrenuti i lijevom nogom pospremio loptu u mrežu. Unatoč tome što prilika nije nedostajalo, rezultat se nije mijenjao. Vrlo vrijedna pobjeda BE-terne na početku natjecanja, dok će Kumovi biti tvrd orah u nastavku natjecanja sigurno.