Prvu utakmicu skupinu B otvorili su Ars Futura i Skil FC. Obje ekipe su došle u manjem broju pa je početak utakmice prošao u taktičkom nadmudrivanju u kojem je Ars Futura bila konkretnije, ali ne i efikasna. Šanse koju su stvarali prošlogodišnji finalisti bile su odlične, ali Domiter na vratima je bio i više nego na razini zadatka. Nakon što se Ars Futura “ispucala”, bez konkretnog učinka, Mateo Čekol je iskoristio svoje šanse. Najprije se odlično snašao na povratnoj lopti, da bi u situaciji jedan-na-jedan s Kvakanom doveo Skil FC u vodstvo. Iako je Domiter nastavio s odličnim obranama, prije kraja poluvremena ipak je Ivan Bašić uspio ga svladati i tako djelomično ublažiti neuspješno poluvrijeme. i u drugu poluvrijeme, Ars Futura je krenula uraganski, ali opet je falilo mirnoće u završnici. Kako se to radi, odlučio je pokazati vratar Natko Kvakan. Uzeo je loptu, prošao pokraj igrača Skila FC kao pokraj čunjeva i ostavio lak posao za Bašića i Bilopavlovića. Momentum je u tom trenutku definitivno bio na strani Ars Future, no mladi Ramić iz Skil FC je ponovno ga vratio na stranu Skilovaca. To je bio znak za Ars Futuru da krene u igru s golmanom igračem. U jednoj takvoj akciji, Brnić griješi, a to ponovno kažnjava Ramić i donosi dvostruku prednost Skilovcima koju je ipak vratio na minimalnu Bilopavlović u posljednjim sekundama susreta, ali bez utjecaja na raspodjelubodova.

Derbi kola igrale su momčadi Nutrivision i minus5. Uraganski su krenuli igrači Nutrivisiona neobranjivim udarcem pojačanja Nikole Bekavca. Nakon dobrog starta Nutrivision nastavio je sa dobrom igrom ne dopuštajući odlikašima nikakve prilike, a na krilima Bekavca su često dolazili u šanse. Odlično poluvrijeme nisu uspjeli nagraditi još kojim pogotkom premda su po prikazanom zaslužili više. Drugi dio krenio je u istom ritmu, ali ovoga puta se minus5 probudio pa smo gledali run&gun futsal. U takvoj atmosferi Hrvoje Oreč koji se ovoga puta našao u ulozi vratara zaletio se sredinom terena i fantastičnim udarcem probio Habazina i udvostručio vodstvo. Minus5 je tada odlučio igrati bez vratara te su stvorili par šansi, ali nakon jedne greške u dodavanju Bekavac postiže sa svoje polovice još jedan gol što je donijelo konačni rezultat utakmice.

U posljednjem susretu dana igrali su OptimIT i E2GO. Obje ekipe željne su bodova što se vidilo čim se istrčale na parket. Bolje je u utakmicu ušao E2GO koji je projektilom iz slobodnog udarca došao u vodstvo preko Petrovića. Novaci u ligi su pokušali doći i do povećanja vodstva, ali je uvijek pravovremen bio Mađarić. OptimIT je prijetio iz kontri, a jednu takvu kreirali su Puškarić i Pavišić koji poravnajavu rezultat. U naletu nakon zabijenog gola odmah su došli do još jednog pogotka, a autor je bio Posarić nakon što se najbolje snašao u gužvi. U dobroj atmosferi OptimIT je otišao na pauzu, a nakon pauze Puškarić kompletira svoj hattrick asistencija, a još jednom je strijelac Pavišić. Do kraja susreta bilo je šansi sa obje strane, ali mreže se mirovale na radost OptimIT koji upisuje prvu pobjedu.