Zanimljiva je bila završnica Skupine B OŽUJSKO MNL FFER 18 ovoga vikenda. U neizvjesnoj završnici Lige za Prvaka su se dočepali SM Ringoel, Pula GlobalLogic, Cvjetno Pinkdroids i iznenađujuće Klošari. Zašto iznenađujuće? Iz vrlo jednostavnog razloga, jer su kartu za Ligu za Ostanak dobili OptimIT, Brainless Developers, Pečenjara kod Vilima – Futsal Dinamo i stYpe koji je pomalo nevjerojatno zauzeo posljednje mjesto.

No krenimo kronološkim redom. SM Ringoel se postavio autoritativno protiv stYpe-a i unatoč tome što su crni poveli llijepim pogotkom Salameha u 11′, SM Ringoel se u drugom poluvremenu konsolidirao. Vodećoj ekipi Skupine B pomogla je i ozljeda Anthonya Kneževića, koji je ozlijedio palac i nije mogao nastaviti igru. Najprije je Filip Žigun u 22′ izjednačio, da bi potpuni preokret režirani Tin Kulić s dva pogotka i Ante Radović.

Pečenjara kod Vilima – Futsal Dinamo došla je do još jednog vrijednog boda u skupini. Brainless Developers je poveo u 8′ pogotkom Juričana. Dugo je rezultat 0:1 stajao na semaforu u Martinovci, a Ivan Kenfelj bio je fenomenalan tijekom cijelog susreta, no ipak je kapitulirao u 29. minuti. Nije mu pomogao niti suigrač Mislav Rendulić koji je zaradio crveni karton i  tako svojoj momčadi oduzeo igrača u samoj završnici susreta.

Cvjetno Pinkdroids je iskoristio desetkovanost OptimIT-a i uz raspoloženog Nemanića na golu došao do vrijedne pobjede. Najprije je najbolji pojedinac susreta Andrija Stipić zabio za vodstvo, no ubrzo je prednost plavih u ovom susretu anulirao najagilniji iz redova OptimIT-a, Marko Radoš. No, u završnici susreta Cvjetno ipak okreće utakmicu na svoj mlin. Najprije Vanja Hršak dovodi u vodstvo, da bi Andrija Stipić svojim drugim pogotkom potvrdio pobjedu i sebe okrunio titulom najboljeg igrača susreta.

Pula GlobalLogic pregazila je Klošare koji su izvjesili bijelu zastavu već na početku susreta, točnije u četvrtoj minuti, kada najprije Grubeša, a zatim i Meden “probijaju” Lovru Šiljega koji je u ovom susretu “glumio” golmana. Namjerno kažem glumio jer je više toga prošlo pokraj njega, nego što ga je pogodilo, no moramo priznati i da su igrači Pule bili raspoloženi, posebno Josip Grubeša koji je svoj golgeterski saldo podebljao s četiri pogotka. Na kraju visoka i “ružna” pobjeda od 7:0, no to Klošare nije previše pogodilo.

Nije ih pogodilo jer su dan kasnije odigrali za njih odličnih 1:1 s SM Ringoelom, rezultat koji ih je odveo, vidjet će se na kraju, u Ligu za Prvaka. Po običaju, Tin Kulić je pogodio za vodstvo SM Ringoela u 12′, no u 23′ ukazao se Josip Perić i postavio, kasnije će se vidjeti, konačan rezultat. U ovom susretu gol Košara je pazio Matija Juranović, što je velika razlika u odnosu na dan prije.

Za razliku od Klošara, OptimIT nije se ekipirao u odnosu na dan prije. Štoviše, tek je Filip Vranić započeo utakmicu na klupi OptimIT-a. S druge strane, Pula je imala tri zamjene, a jedna od njih, Jakov Živković je odigrao zasigurno najbolju utakmicu u dresu Puljana ikad. S tri pogotka je torpedirao OptimIT kojem ni raspoloženi Juraj Begovac nije pomogao.

Brainless Developers su upisali i drugi remi ovog vikenda, odigravši 2:2 s Cvjetno Pinkdroids. U nabrijanoj utakmici, Cvjetno je povelo u kooperaciji Hršak-Stipić krajem prvog poluvremena. No, već početkom drugog, Sebastijan Bakran izjednačava rezultat, koji je na semaforu stajao do samog kraja susreta. Tada Hršak preuzima ulogu asistenta, a ulogu strijelca prepušta Škoriću. Veliki bod Brainlessima ipak donosi Marin Visković u zadnjoj minuti susreta. U konačnosti niti Cvjetnom niti BD bitno jer se Cvjetno plasiralo u Ligu za Prvaka, a Brainless Developers će morati svoj put do doigravanja naći kroz Ligu za Ostanak.

Prvu pobjedu u OŽUJSKO MNL FFER 18 i važna tri boda koje prenose u Ligu za Prvaka ubilježila je Pečenjara Kod Vilima – Futsal Dinamo. Zbog ozljede dan prije, na gol nije mogao Anthony Knežević, pa je golmansku dužnosti preuzeo Stipe Marušić. U solidnoj utakmici jedan jedini pogodak smo vidjeli u 27′ susreta kada Kristijan Čekol na dodavanje Tea Nikolića pronalazi put do mreže i veliko slavlje Dinamovaca.