Došao je red i na posljednju, ali vodeću momčad prve polovice MNL FFER power rankinga, CROSYS. Prošlosezonsko ugodno iznenađenje, pojedinci koji su se odmetnuli od svojih starih suigrača, Pjesnika, ove sezone su pokazali da iznenađenja na licima hordi njihovih navijača koji su pohodili Martinovku nije trebalo biti. Staloženo su zasjeli na vrh svoje skupine, pritom nanijevši jedini “pravi poraz” glavnim pretendentima za naslov, Qualiji. Sezonu su otvorili uvjerljivom pobjedom upravo protiv momčadi koja im je dala sve, Pjesnika, dok ih je već u sljedećem kolu dočekao hladan tuš u obliku uvjerljivog poraza od VAR-a. Upravo taj poraz kao da ih je trgnuo jer su nakon njega krenuli u pohod kojem su se jedino uspjelo oduprijeti CvjetnoPula.

Koliko su ove godine bili ozbiljniji u odnosu na prošlosezonsko “klošarenje”, govori i činjenica da su u posljednjem kolu regularnog dijela sezone imali priliku dohvatiti direktan plasman na veliku završnicu. Na putu im se, na njihovu žalost našla možda nikad mekša, ali ipak dovoljno tvrda momčad Pula GlobalLogic, koja je ugasila zvjezdane snove već na prvoj stepenici. Naime, pozitivan rezultat u toj utakmici svejedno bi ih gurnuo u osminu finala, jer Stype nije uspio ne izgubiti protiv Qualie. Navodno se svako zlo dogodi za neko dobro, pa su si ovako barem osigurali da ne moraju na manikuru zbog izgriženih noktiju od gledanja kako netko drugi odlučuje o njihovoj sudbini

Prije početka sezone činilo se kako će veliki hendikep biti izostanak dotadašnjeg stožernog igrača i, uz Josipa Perića, najboljeg pojedinca Ivana Gusića, ali izvukli su asa iz rukava, povratnika na ligi Jakova Kolegu. Njegova obrambena staloženost u ključnim trenucima donijela je ovoj, inače dosta “divljoj” ekipi potrebnu mirnoću koja Periću, Damičeviću i, također povratniku, Jergoviću daje dodatna krila u ofenzivi.

Organiziranost u obrani je definitivno veliki plus, ali prema naprijed se možda malo previše oslanjaju na individualne kvalitete glavnih uzdanica. Ne zabijaju puno golova, ali primaju ih još i manje što je također jedan pokazatelj da dobro balansiraju između “divljeg” i staloženog. 

Sve u svemu, iskustvo četvrtzavršnice imaju, a ove sezone osigurali su i prednost boljeg plasmana u osmini finala. Trn su u oku svakog protivnika, pa će se Brainless Developersi dobrano morati pomučiti misle li konačno među elitnih 6.

Spavaš li mirno Čiliću Ivane?