Treće kolo OŽUJSKO MNL FFER 29 otvorili smo utakmicom dvaju novaka, Veprova i AP FRATELLI. Obje ekipe su ušle dosta pospano u meč, pa smo na prvu šansu čekali par minuta. U posjedu je prednjačio AP FRATELLI, dok su Veprovi prijetili iz kontri. Posebno se istaknuo vratar Veprova koji je imao odgovor na mnogobrojne udarce protivnika. Pred kraj prvog poluvremena kad se činilo da će veprovi izdržati ostati prazne mreže silovito je prošao Karamatić i doveo AP FRATELLI u vodstvo. U drugom dijelu Veprovi su krenili puno žustrije i imali su inicijativu na terenu. Premda su izašli u punom boljem izdanju to nisu uspjeli naplatiti, a “Braća” su stalno napadala vrata Božića koji je i dalje odolijevao svim protivničkim napadima. Kao što su na kraju drugog dijela dobili gol, na isti način su Veprovi i zabili projektilom Šalkovića te si na taj način osigurali prve bodove.

Sljedeći susret bio je između mladih FER-ovaca i iskusnih igrača Microblinka. FutsalFER ušao je malo agresivnije i bio nešto konkretniji, ali generalno početak utakmice prošao je u laganom ritmu gdje smo gledali dosta borbe na sredini terena. Kako su minute odmicale tako su i ekipe bile više napadački orijentirane, ali Pekeč s jedne strane i Paljak na drugom golu su bili na razini pa smo sa nulom na semaforu otišli na predah. U nastavku opet FutsalFER kreće agresivnije što im se ovoga puta isplatilo kada nakon odlične akcije iz kornera gdje se sam na drugoj stativi našao Pavić. Microblink je do kraja susreta pokušao igrati sa golmanom igračem te je u par navrata preko Krznara i Filipovića mogao doći do poravnanja, ali organizirani FutsalFER rutinski je priveo utakmicu kraju.

Treća utakmica dana bila je ona između Be-terne i Maven Mule-a. Obje ekipe odisale su dobrom atmosferom prije susreta pa smo bili uvjereni da ćemo gledati dobar futsal. Bolje je utakmicu otvorila Be-Terna gdje je u par navrata testitala Jadrijeva koji je bio vrlo siguran, ali kapitulirao je sredinom poluvremena kada je Markić doveo svoju ekipu u vodstvo nakon prekrasne asistencije Tadića. Nakon primljenog pogotka Maven Mule je bio puno agresivniji te je iz presinga dolazio u šanse, ali falilo je mirnoće u realizaciji. U drugom dijelu gledamo istu priču gdje je Maven Mule izrazito agresivan i ne dopušta puno kreacije Be-terni. U svojim visokim izlascima Maven Mule je ostavljao dosta prostora za kontre koje iskusni lisci poput Tadića i Markića vješto koriste i povećavaju vodstvo na 2:0. Crni nisu imali što izgubiti pa su krenuli igrati sa golmanom igračem. Iskustvo i mirnoća Be-terne još jednom je odvela vodu na njihov mlin i naravno nova 3 boda.

Zadnju utakmicu skupine A OŽUJSKO MNL FFER 29 odigrali su Cvjetno 9y.co i Plavi Mjesec. Nakon dosta neugodnog poraza od Microblinka u prošlom kolu, Cvjetno 9y.co se ponadalo, vidjevši da su aktualni prvaci došli u minimalnom broju igrača na utakmicu. No, to nije spriječilo aktualne prvake da pruže odličnu partiju. Najprije smo vidjeli prekrasan pogodak, “bombu” Hrvoja Žuvele iz slobodnog udarca. Cvjetno 9y.co je pokušalo iskoristiti brojčanu nadmoć na klupi i s presingom izmoriti Plavi Mjesec, no iako su imali neke šanse, Livančić je spriječio sve pokušaje, te se s rezutatom 1:0 otišlo na odmor. Livančić je i u drugom dijelu izluđivao napadače Cvjetnog, te se došavši do kraja susreta, Cvjetno odvažilo igrati golmana-igrača. Iako ne možemo reći da nisu imali šanse za poravnanje, čak dapače, no jedino gdje smo vidjeli pogodak, bila je mreža Cvjetnog. Mešić gudi loptu tamo gdje ne bi smio, a Čilić to ne prašta. Ponovno poraz i druga uzastopce izgubljena utakmica Cvjetnog 9y.co.