Nakon odličnog prvog kola, isto, ako ne i više smo očekivali i od drugog kola OŽUJSKO MNL FFER 17. Termin je ponovno bio idealan, Martinovka spremna za pružanje odličnog ambijenta za igru. Kolo i Skupinu B je otvorila utakmica između Runjine Dice i Uvik Kontra. Ekipa Runjina Dica se još nije kompletirala. Važan kotačić “bilog stroja” Mario Pintar, utakmicu je prosjedio na klupi jer ga je par sat poslije čekala utakmica Alumnusa i Broda u istoj dvorani. Iako su dečki iz Uvik Kontra već u 3′ poveli golom Juričića, bilo je vidljivo da je kvaliteta na strani Runjine Dice. Pored kvalitete u obrani, prednost je donosio i Dino Šteher koji je imao neobično puno posla na ovoj utakmici, što može zahvaliti relativnoj indolentnosti njegove obrane. U napadu je najagilniji bio Krešo Lelas, koji se, osim golovima istaknuo s par driblinga, ali i asistencijama. Sve u svemu, nakon pogotka u 26′ ponovno Juričića, vidjela se nelagoda u redovima “bilih”, no uspjeli su mirno utakmicu privesti kraju i upisati očekivana tri boda.

Estare Culto se na “megdan” VERN-u pojavio bez Stipe Marušića, uspavan, uljuljkan pobjedom u 1. kolu. A to “Đulvatove trupe” ne praštaju. Iako s par novih imena u odnosu na prošlu sezonu, VER-ovci su sasvim solidno “zagospodarili” terenom i ponašali se kao da su oni starosjedioci, a da je Estare praktično novak u ligi. Na golu VERN-a debitirao je Lovro Macan koji je sasvim solidno odradio posao, usudili bi se reći i vrhunski s obzirom da nije dobio pogotka, dok su u napadu pogotke upisali Haris Sulejmani i Tomislav Bosec. S druge strane, “crni” se nisu iskazali. Niti Milan Kajganić nije uspio pokrenuti uspavani napad koji je na kraju završio “krumpirom” na Estare-ovom kontu.

Nakon iznenađenja u 1. kolu Brainless Developers su sekunde dijelile da naprave sličnu stvar u utakmici drugog kola protiv Grupe TNT. Na golu je BD predstavio prinovu, Ivana Kenfelja, koji je izluđivao napadače Grupe TNT sve do zadnje minute, kada Domagoj Vukadin nakon niza promašaja i odbijanaca napokon zabija za vrijednih tri boda. Brainless Developers se nametnuo kao odlična momčad koja će mnogima zagorčati život, a Bakran, Pokrajčić, Požega i Rendulić kao imena o kojima će se pričati.

Nakon lošeg izdanja u prvom kolu, Qualia je pokazala sasvim drugo lice u drugom kolu. Bruno Lovreković i Marin Roguljić donijeli su probojnost i čvrstinu, a potonji se istaknuo s dva pogotka u mrežu dobrog Kuliša.  Josip Krtolačić je u 5′ nakratko naveo prisutne u dvorani da pomisle kako bi ova utakmica mogla otići u smjeru pobjede Agencije, no odmah su odgovorili dečki iz Qualia-e.  U nastavku je Miroslav Filipović uspio smanjiti prednost, no to je sve što je Gradinščak “propustio” u svoju mrežu.

Skupinu A je otvorila utakmica Pule i Cvjetnog koja je iznenadila u svakom pogledu. Očekivali smo čvrstu, jaku, moćnu Pulu, sve ono što je Pula bila prošle sezone i zahvaljujući čemu je osvojila naslov. A vidjeli smo mlaku, bezličnu Pulu, koju je “razvalila” momčad Cvjetnog koja je često izgledala mlako prošlih sezona. Andrija Stipić ime je koje je stubokom promijenilo izgled Cvjetnog koje izgleda sad kao ekipa od koje se može nešto očekivati. Nemanić na golu, Huzjak i Stipić u obrani, a u napadu Žnidarec, Hršak i Škorić osovine su moćnog Cvjetnog koje je posramilo Pulu i nanijelo joj jedan od većih poraza u povijesti. Na kraju prilično realnih 1-6 na strani Cvjetnog i vrlo loša predstava “zelenih”.

Izgleda da je običaj da ćemo imati po kolu bar jedan rezultat 0:0. Kad se sretnu dvije odlične momčadi s odličnim golmanima, u 2×15 “prljave” igre nije lako postići pogodak. Tako je bilo i u utakmici Futsal Megatona i Adacte. Iako je Adacta imala samo Duju Rogulja na klupi (Zorić se samo “prijavio” u zapisnik i otišao svojim putem), tempo je bio na razini i možemo reći da je podjela bodova bila realan završetak ove utakmice. Nitko nije bio dovoljno miran i umješan da svlada ili Lukića ili Bogoju, koji se ponovno istaknuo kao odlična zamjena za Rihtarića.

Futsal Dinamo U21 je platio danak neiskustvu i prepustio bod OptimIT-u koji nije propustio taj poklon prihvatiti. Imao je Dinamo dva puta prednost u svojim rukama, igrača više na terenu, no gol Radoša u posljednjoj minuti donio je veliki bod OptimIT-u koji može na kraju biti i više nego zadoovoljan. Ponovno je Ivić bio odličan na golu OptimIT-a, a na drugoj strani mu Karlo Maloševac nije ostao “dužan”. Nekad su golmani bili “rak-rana” lige, a ove ćemo sezone verlo teško moći odabrati najbolje. No, vratimo se na ovaj dvoboj. U 12′ sudac dvoboja, Mario Blažin pokazao je na 6m nakon starta Radoša na Nikoliću. Kaznu nije propustio realizirati Ivan Kutle. Utakmicu u egal je vratio nova akvizicija OptimIT-a, Filip Vranić. U drugom poluvremenu, nakon opravdano pokazanog crvenog kartona Srećku Sušacu, u dvije minute Dinamo nije uspio naći put do Ivićeve mreže, no našao je ubrzo nakon toga. U 27′ Kutle ponovno zabija i vraća prednost Dinamu  koju je anulirao Radoš i iskupio se za skrivljenu najstrožu kaznu.

U posljednjoj utakmici kola, mStart se u prilično okrnjenom sastavu suprostavio Pjesnicima. Da je riječ o autu, rekli bi da je mStart došao bez motora, prozora, svjetala i retrovizora. Bila je tu karoserija (Ungarov i Juranović), gume (Prstec i Džapo), branici (Furčić) i teniska loptica na kuki (Novković). Takav auto su Pjesnici su dodatno iskarambolirali. Tek je Džapo svojim preciznim udarcima krajem prvog poluvremena uspio dovesti u pitanje pobjedu Pjesnika, no Josip Perić i ostali Pjesnici su iskontrolirali utakmicu i osvojili vrijedna tri boda.