Prije “redovnog” 6. kola OŽUJSKO MNL FFER 15, imali smo priliku pogledati zaostalu utakmicu 4. kola, u kojem je Cvjetno tražilo bodove protiv Troida. Cvjetno je bolje krenulo u susret stvarajući izgledne prilike za vodstvo, ali nišanske sprave nisu bile namještene. Troido je to iskoristio te brzo izveo jedan korner i poveo preko Kozaka koji koristi Miloševo dodavanje na drugoj stativi. Do kraja poluvremena je Cvjetno nastavilo u identičnom tonu dok se Troido orjentirao na protunapade i prekide, ali rezultat na semaforu se nije mjenjao. U drugom poluvremenu se s par dobrih obrana iskazao Puškar na vratima Troida i održavao prednost svoje ekipe. Tri minute krije kraja susreta Cvjetno pokušava sa vratarem u polju i to im se isplaćuje odmah u prvom napadu. Do kraja susreta Cvjetno se zadovoljilo s bodom te nije pokušavalo više s vratarem u polju, a izgleda da je i Troidu bod bio prihvatljiv.

U prvom susretu šestog kola Pula je krenula opasno i već u prvoj minuti Šušković krajnjim naporima čisti s crte Grubešino zatvaranje na drugoj stativi. Nije dugo trebalo da Estare uspostavi ravnotežu jer Kajganić krade jednu loptu na centru, malom minijaturom oslobađa se obrambenog igrača i poentira za vodstvo Estare-a pored nemoćnog Vuka. Pula je pokušala doći do izjednačenja, ali požrtvovna obrana Estare-a i sigurni Šušković održali su prednost do poluvremena. Tek se sredinom drugog poluvremena Sukno uspio osloboditi svog čuvara, izbaciti u sredinu i pogoditi suprotni kut za izjednačenje rezultata. Nedugo nakon izjednačenja, Čavka ima priliku dovesti svoje opet u vodstvo kada se nalazi oči u oči s Vukom, ali vratar Pule izlazi kao pobjednik. Rezultat je ostao nepromjenjen do zadnje minute kada sljedi erupcija događaja na susretu. Prvo Estare ponovo vodi kada Šušković gađa Salameha dugom loptom, a ovaj prebacuje istrčalog Vuka. Nisu se još ni sredili dojmovi kada se Meden izbacuje te silovito pogađa pod prečku za izjednačenje. Kada su svi misli da je tu kraj uzbuđenjima, Kajganić krade jednu loptu na protivničkih 6 metara i pogađa stativu 14 sekundi prije kraja susreta. Na kraju ipak realna podjela bodova za matematičko osiguravanje prolaska bez obzira na ostale susrete kola.

Za svoj drugi susret dana Troido je ipak dove pojačanje na vratarskoj poziciji i to se pokazalo kao dobar potez jer Čamber je u prvom poluvremenu u par navrata spašavao svoje suigrače. Nije da ni njegov kolega na drugoj strani nije imao pune ruke posla jer ovaj susret je bio prepun neiskorištenih prilika na obje strane. Tek je u 12. minuti prvog poluvremena Miloš iskoristio gužvu u šestercu protivnika i uspjeva poentirati za vodstvo Troida. U nastavku susreta su Rekreativci malo usporili, ali zato su se prilike Troida i dalje redale pred vratima protivnika. Sredinom poluvremena Miloš uspjeva iz drugog pokušaja povećati vodstvo Troida. Rekreativci se uspjevaju prividno vratiti u susret zgoditkom Carina, ali vrlo brzo se Troido vraća na +2 preko Kozaka. Nakon primljenog gola Rekreativci su pokušali sa vratarem u polju, ali promjene rezultata nije bilo.

U posljednjem susretu skupine B sastala su se dva kandidata Lige za prvaka. Cvjetno je nakon remija u prvom susretu ušlo malo opuštenije u susret i samo sreća te nepreciznost napadača Grupe TNT ih je održavala na nuli. Nakon što je Kranjčec pogodio stativu i najavio buđenje Cvjetnog stiže kazna na drugoj strani kada Kolić krade jednu loptu na centru te nesebično poslužuje Josipa Barabu u situaciji dva na vratara. U drugom poluvremenu Cvjetno je imalo par prilika za izjednačenje, a najizglednija je bila kada je Žnidarec izašao sam na Karagića, ali vratar TNT-a je bio siguran. Pokušalo je Cvjetno sa vratarem u polju, ali iz toga je TNT samo potvrdio pobjedu. Prvo je Baraba sa svoje polovice pogodio za sigurnih 2:0 u 18′, a onda smo morali čekati kraj utakmice da bi vidjeli nove zgoditke. Prvo je Ivanov u 27′ zabio za 3:0, a onda je nesretni Škorić postavio konačnih 4:0 nakon što je pokušao presresti dugu loptu Karagića i tako prevario svog vratara.

U prvom susretu Skupine A OptimIT je ozbiljnije ušao u utakmicu te vrlo rano poveo preko Andrića koji se lijepo izbacio u sredinu i pogodio ispod bivšeg vratara. U 7′ Andrić se opet izbacuje u sredinu, ali ovaj put stativa spašava mStart. Minutu kasnije Ungarov ima priliku za poravnanje rezultata, ali Ivić je na mjestu i brani čistu priliku. U 11. minuti OptimIT povećava svoju prednost kada Sušac koristi dijagonalno dodavanje Živkovića. Nakon drugog primljenog pogotka mStart se probudio i uspjeva se vratiti u utakmicu. Prvo Džanko probija po lijevoj strani i poslužuje Martulaša na drugoj stativi za smanjenje zaostatka, a onda Džanko u posljednjoj minuti poluvremena posprema jednu odbijenu loptu nakon obrane Ivića za poravnanje rezultata. Drugo poluvrijeme započelo je izjednačeno sve dok sredinom poluvremena M. Lepoglavec nije pobjegao svom čuvaru te pospremio na drugoj stativi dodavanje Živkovića. Nije dugo trebalo da se Andrić još jednom upiše u srijelce. Na identičan način kao i prvi put, oslobodio se svog čuvara, izbacio u sredinu i poentirao pored nemoćnog Juranovića. Pokušao je mStart sa vratarem u polju, ali bezuspješno jer su primili još jedan zgoditak. Strijelac posljednjeg gola bio je T. Lepoglavec.

U drugom susretu skupine A FKIT Tigrovi su ekspresno poveli već u drugoj minuti kada je Milek probio lijevu stranu i pogodio suprotni kut Roićevog gola. Nije dugo trebalo niti Pjesnicima da se vrate u utakmicu jer već samo nakon dvije minute udarac Bebića pogađa Mileka i završava iza leđa Mrvelja. FKIT je nastavio s pritiskom dok su se Pjesnici ipak malo više koncentrirali na kontranapade. U 9′ Milek opet probija po lijevoj strani, ali ovaj put poslužuje Rimca na drugoj stativi za novo vodstvo. Do kraja poluvremena mrežesu mirovale, a u nastavku susreta veza Milek-Rimac i dalje dobro funkcionira jer nakon nepune 3 minute Rimac opet zabija za +2. Imao je Gretić priliku povećati vodstvo kada je izašao sam Roića 5 min prije kraja, ali vratar Pjesnika se nije dao prevariti. Kako to obično biva, nakon propuštene prilike, sljedi kazna. Prvo Gusić iz okreta smanjuje zaostatak, a zatim minutu kasnije prisiljava Gretića da poentira u vlastitu mrežu. Zadnje dvije minute FKIT je pokušao s Milekom kao vratarem u polju, ali to se pokazalo kao dvosjekli mač jer je Bebić u posljednjoj minuti iskoristio igrača na vratima te pogodio suprotni kut za veliki preokret Pjesnika.

U posljednjem susretu 6. kola Ars Futura je uspjela upisati pobjedu protiv Futsal Prava ponajviše zahvaljujući Alumnusovom dvojcu Ledinščak – Pintar. Prvo je Ledinščak lijepo izveo korner za Pintara koji iz voleja pogađa za vodstvo, a nakon toga se Pintar odužuje asistencijom za Ledinščaka. Nakon što su imali rezultat koji im je bio prihvatljiv, dečki iz Future su kontrolirali susret. Planove su im pokušali “pokvariti” Špiljak u 15. minuti i Filip Guberina, pogotcima u 15′ i 24′, no Mirza Mešić je u posljednjoj minuti potvrdio pobjedu Ars Futuru i važna tri boda.

555039_486859174701325_1815524805_n