Nakon gotovo sedam mjeseci bez OŽUJSKO MNL FFER 25, na parketu dvorane Martinovka vidjeli smo ponovno vrhunski futsal. Bez obzira što je pandemija koronavirusa ‘promiješala’ karte nekim ekipama, što je rezultiralo i jednom diskvalifikacijom, moramo gledati na pozitivne stvari u protekla dva dana kojih je bilo zbilja puno. Oni koji su nastupili pokazali su odluičnost i želju da ipak ostave svoj trag ove sezone. Krenut ćemo od zaostalih utakmica 8. i 9. kola u kojima momčad Ars Future nije nastupila i tako je upisala diskvalifikaciju u ovoj sezoni. Zbilja nam je žao, no propozicije su neumoljivo, a pristup prema svima je i uvijek je bio jednak, tako da ćemo vidjeti doigravanje bez jedne vrlo zanimljive momčadi koja bi sigurno bila jedna od favorita. S druge strane, došli smo do ‘problema’ koji smo riješili odmah nakon diskvalifikacije. Naime, Ars Futura je iako diskvalificirana, zauzimala jedno od mjesta koje vodi u doigravanje. Da bi izbjegli da jedna momčad dobije automatski prolazak u četvrtfinale, odredili smo da i trećeplasirana momčad Lige za Ostanak osigurava plasman u doigravnje, tako da Propozicije od 12.6.2021. izgledaju ovako;

OSMINA FINALA:
3. iz LzP – 3. iz LzO (a)*
4. iz LzP – 2. iz LzO (b)*
5. iz LzP – 1. iz LzO (c)*
6. iz LzP – 7. iz LzP (d)

* Odlukom organzatora natjecanja, 12.6.2021. promijenjeno zbog diskvalifikacije momčadi Ars Futura.

S tim potezom, porastao je interes za ostalim utakmicama Lige za Ostanak u kojima su se momčadi Shisha i Cvjetno Pinkdroids borili za to treće mjesto. S ozbzirom da su Shish i Cvjetno Pinkdroids svoju međusobnu utakmicu odigrali neriješeno, a imali su jednak broj bodova prije 10. kola, jasno je bilo da će posljednje kolo odlučivati o posljednjem putniku u doigravanje. Najprije je Shish odradio vrhunski svoj posao, nadigravši prvoplasiranu momčad Lige za Ostanak s 3:0, tako da je bilo jasno da će Cvjetnom za dogravanje trebati pobjeda od četiri i više razlike protiv momčadi Microblink. I tek sad dolazimo do fair-play poteza sezone. Microblink je mogao ne doći na utakmicu i time momčadi Shish osigurati doigravanje. No, tako nisu mislili dečki u svijetloplavom. Ne samo da su se pojavili, već su herojski igrali i pokušavali na terenu dati sve od sebe i pobijediti u ovoj utakmici. I sve do poluvremena imali su koliko-toliko pozitivan rezultat. Tek u 23′ je krenula lavina Vedrana Škorića i Davida Kosa, koji su svaki s hattrickom, osigurali prolaz Cvjetno Pinkdroids u doigravanje. Hvalevrijedan potez Microblinka i dokaz da fair-play još uvijek postoji.

Tako smo došli do ‘kvalifikanata’ iz Lige za Ostanak (minus5, BE-terna, Cvjetno Pinkdroids), koji će pokušati pomrsiti račune onima iz Lige za Prvaka i ‘na mala vrata’ probati doći do same završnice.