Kao što smo i predviđali, nova sezona OŽUJSKO MNL FFER donijela nam je odličan futsal i iznenađujuće visoku kvalitetu koja se predstavila na parketu Martinovke već u prvom kolu. Već po završetku ždrijeba bilo je jasno da će Skupina A biti atraktivnija, te se to u prvom kolu već pokazalo. Prvi susret, već tradicionalno, otvorili su prvaci, momčad Pule i Pjesnici. Aktualni prvaci su se od prve minute postavili autoritativno, posebice Josip Grubeša, koji je “prespavao” prošlosezonsko izdanje OŽUJSKO MNL FFER. Protiv Pjesnika je ubilježio hattrick s par lijepim pogodaka i istaknuo kandidaturu za najboljeg strijelca lige. Poraz je donekle ublažio svojim pogotkom Ivan Bebić u 9′, no to je bilo sve od Pjesnika.

U drugom susretu novaka u ligi, mlade momčadi Futsal Dinama i mStarta, golmani su bili najbolji pojedinci susreta. I Karlo Maloševac [Futsal Dinamo] i Marin Furčić [mStart] uspjeli su održati svoje mreže netaknutima. Za nijansu bolje šanse su imali igrači mStarta, ali već spomenuti Maloševac izludio je napadače mStarta, no isto tako moramo priznati da se niti oni nisu pokazali u najboljem svjetlu. Kraj je donio podjelu bodova s praznim mrežama, no vjerujemo da će obje momčadi biti efikasnije već ovoga vikenda.

Redizajnirani OptimIT i Adacta, koja je uvijek pretendent za naslov odigrali su odlični utakmicu u kojoj su tri boda bila pravedniji ishod, no nogomet/futsal nije uvijek pravedan. No, OptimIT-u se ne može prigovoriti srčanost i odlučnost, kao i fantastični Ivić koji je spašavao i održavao OptimIT u utakmici. No, kad je u 28′ Filip Ukalović napokon zabio za vodstvo Adacte, svi su očekivali i konačnu pobjedu bijelih. No, tako nije razmišljao najbolji pojedinac susreta, Ivan Ivić. U posljednjoj minuti, igrajući petoga u polju odapeo je “bombu” sa 11-12m koja je prošla Lukiću kroz noge te su obje momčadi bile na početku, svaki sa bodom u džepu.

Veliko razočaranje kola je Futsal Megaton. Od vice-prvaka se očekivala puno bolja izvedba, posebice jer je na golu Cvjetnog stajala Katica-za-sve, Mario Slepčević. Popularni “Slepi” je uspio očuvati mrežu netaknutom, što je velika pljuska napadačima Megatona. Vjerojatno je za slabu izvedbu Cankarevog orkestra krivac odsustvo dirigenta Mate Čuljka, no to nikako ne treba umanjivati vrijednost pobjede Cvjetnog, koje je tako na odličan način otvorila natjecanje, što dosad nije bio slučaj.

Skupina B je očito za nijansu slabija nego Skupina A, koja će biti žrvanj iz kojeg će se teško biti izvući. No, i u tim slabijim uvjetima, Runjina Dica (ex. Ars Futura) je kiksala već u prvom kolu. Mihael Kuliš i Armando Šobot su imali u šahu Runjinu Dicu do 29. minute, kad je Dino Šteher ponovno “vadio kestenje iz vatre”. Nalik svom kolegi Ivanu Iviću, par utakmica ranije, u ulozi igrača-golmana sa 10m poentirao je pokraj Kuliša, koji je u toj situaciji možda mogao i bolje reagirati. Sve u svemu, na kraju možemo reći da je poštena podjela bodova, jer unatoč kasnom vodstvu, ne možemo reći da je Agencija dominirala. Štoviše, Runjina Dica, predvođeni s Tomom Bilopavlovićem imali su “i više od igre”, no nedostatak sreće i smirenosti u završnici.

Brainless Developers je momčad sastavljena od mladih FER-ovaca, skupljenih oko FutsalFER-ovca Ivana Čilića. Unatoč očekivanjima da će BD biti jedan od autsajdera skupine, već u prvom kolu Qualia je “polomila zube” na prinovama u ligi. Qualia je “otcjepljivanjem” od OptimIT-a najavila velike rezultate no ovo nije bila predstava za velike stvari. Bez obzira na nedostatke u njihovoj momčadi (M. Lepoglavec, Labrović, Kolić) i ozljedu T. Lepoglavca, podsjetili su na loša izdanja iz proteklih sezona. Naravno da su to mladci iz BD-a iskoristili, posebice već spomenuti Čilić koji je dva puta poentirao. Sigurno je jedno, BD će biti opasan takmac svima i nipošto ono što su svi očekivali od njih – kantu za napucavanje.

Estare Culto je krenuo onako kako on samo zna. Sigurno, provjereno, bez žurbe. Iako je pogodak Franje Grizelja iz 13′ dugo stajao kao jedini, Grupa TNT je ipak pokleknula u smiraju susreta i u igri s golmanom igračem poklonila dva pogotka “crnima”. Vidljivo je bilo da Grupi TNT fali par igrača te su teško nadoknađivali njihovo odsustvo. Posebice je to teško padalo Crnčeviću koji se u obrani “hrvao” sa Stipom Marušićem, da bi u napadu bi glavna meta tvrde Estare-ove obrane. Grupi TNT ostaje da se konsolidira, a Estare-u samo da nastavi ovako, jer u “kontroliranim” uvjetima se oni najbolje snalaze.

Posljednji susret između VERN-a i Uvik Kontra (ex. Rekreativci) nije ponudio bajnu igru, niti su događanja na terenu bila nalik onima u ostalim utakmicama. No, to je najmanje bitno Matiji Đulvatu i njegovim trupama. Sigurna pobjeda protiv inferiornog protivnika sa praznom mrežom, teško je od toga više tražiti. Osim što je svoju mrežu ostavio netaknutom, Karlo Mateljak se uspio upisati u listu strijelaca. Naime, njegovu dugu loptu s gola na gol igrači Uvik Kontra nisu uspjeli očistiti. Štoviše, samo su okznuli i učinili ju svom golmanu Crnjcu neuhvatljivom.