Futsal Megaton CB Kod Rojca bez Mate Čuljka i s njim na klupi nije jedna te ista momčad. Ponovno su to pokazali i na šestom kolu OŽUJSKO MNL FFER 17. Ovaj put su čak napravili i proceduralnu glupost, uvevši petnaestog igrača (Lamota) u igru, što je protivno propozicijama OŽUJSKO MNL FFER 17. No i pored tog poteza s kojim su bili osuđeni na gubitak ovog susreta, Futsal Megaton je izgledao izgubljeno. Tomislav Đulvat bio je tek kopija maestralnog Čuljka, očito srca Megatonaca. Tek je bljesak bio vodeći pogodak Klasića (na dodavanje baš Lamota), no Marko Radoš, najbolji pojedinac OptimIT-a, brzo je ugasio taj bljesak. Iako su „Megatonci“ bili u gotovo punom sastavu, mučili su se napasti raspoložene OptimIT-ovce kojima su ritam u napadu zadavali Radoš i Vranić, a čvrstinu u obrani osiguravali Mustač i Sušac; sve ono što je Futsal Megaton CB Kod Rojca posjedovao prošle sezone. Drugo poluvrijeme nije ponudilo ništa novoga,u 19′ Radoš je još jednom pokazao da je snalažljiv u šestercu, a utakmicu je pogotkom u 30′ presudio Dinko Šimić.

Još je jedno kolo potvrdilo da je Dean Meden vjerojatno napravio grešku kad je „smjestio“ Pulu u Skupinu A na ždrijebu OŽUJSKO MNL FFER 17. U šestom kolu im je presudio Futsal Dinamo U21, kojem je to bila prva pobjeda u natjecanju. Krenimo iz početka. Pula je naumila upotrijebiti recept koje su druge ekipe primjenjivale protiv Dinama. A to je čvrstina i agresivnost u obrani i odlučnost i jednostavnost u napadu. Ali ova Pula kao da nije Pula iz prošle sezone koja zna što hoće i zna to primjeniti na terenu. Tek je Sukno u 9′ pokazao djelić svog arsenala kada je lijepim udarcem izvana svladao Maloševca. Ali tada kreće Dinamo i njihov najbolji igrač Šulentić. Dirigirao je igrom Dinama i bio je upravo ono što bi trebao biti ovoj mladoj ekipi. Vođa i motor. Nakon njegovog pogotka u 11′, Dinamovci kao da su živnuli i osjetili da bi mogli do prve pobjede. Ona je postala opipljivija nakon što je Kulić ostao pribran na drugoj stativi i pospremio loptu u mrežu Dragosavca. Do kraja susreta vidjeli smo jalove napade Pule i izrazito glupi crveni karton Medena koji će ga koštati nastupa u sedmom kolu.

 

Pjesnici i Adacta igrali su se „mačke i miša“ u susretu šestog kola. Pjesnici su od početka bili miševi, preplašeni, tražili su rupu u koju se mogu zavući, a u tome joj nije pomogla ni loša izvedba Babića na golu, koji je nakon odlične izvedbe protiv Cvjetnog očito htio pokazati da mu i druga krajnost nije nepoznata. Šala mala, ali očito su mu prva dva pogotka Darija Markića, BIH futsal reprezentativca izbila samopouzdanje, jer je kod par njih „kumovala“ njegova reakcija. Osim pogodaka Adacte, publiku su zabavljali i tuneli Josipa Perića, jedinog raspoloženog u redovima Pjesnika. Na kraju utakmice, ne možemo osporiti lijepi napadački učinak ponajboljeg igrača lige, no Pjesnici su mogli u ovoj utakmici puno više napraviti.

 

mStart je u utakmici protiv Cvjetnog ponovno bio lišen svojih igrača koji nastupaju za hrvatskog prvoligaša Alumnus, no daleko od toga da su nastupali lošem sastavu. S druge strane tu je bilo Cvjetno koje je bilo odlučno nastaviti svoj odličan niz. Furiozno je Cvjetno krenulo te su pogotcima Stipića, Hrška i Žnidareca zaključili skoro perfektno poluvrijeme za Cvjetno. Rezultat je bio perfektan. U nastavku susreta, mStart se trznuo iz sna, popustio je “stisak” Cvjetnog, te je Tomić pogotkom iz najstrože kazne, smanjio prednost Cvjetnog. No, ubrzo potom, Žnidarec svojim drugim pogotkom vraća na jednaku prednost onoj s poluvremena. Do kraja susreta je uvijek konkretni Džapo uspio postići dva pogotka, dok je Žnidarec dodao još jednoga na svoj „konto“ i s time zaključio svoj odličan učinak, ali i učinak cijele momčadi.

 

Runjina Dica, dolaskom Stipe Vujića je postala sasvim druga momčad. Kao što smo već napisali, Stipe je „bilima“ donio potreban ritam, iskustvo i mirnoću u napadu, sve ono što im je toliko falilo u dosadašnjem tijeku natjecanja. Sa Stipom „Runjinoj Dici“ nije smetao izostanak Pintara i Ledinščaka koji su svoju podršku davali s klupe. Ante Ivišić je također donio dimenziju više, svojim beskompromisnim pristupom te je u suradnji s Vujićem zadavao grdne probleme Brainless Developers koji su morali priznati da su “bili” zaslužili pobjedu. Vujić i ekipa na pravi su način orkestrirali utakmicom, u 6′ i 8′ su zabili dva brza pogotka koji su “smirili” nadanja BD-a koja su bila i u ovom susretu velika  s obzirom da su debitanti bili kolovođe Skupine prije ovog kola. Nakon toga, sve je bilo odrađivanje posla, Sebastijan Bakran je donio neku nadu BD, no Krešo Lelas u 21′ je vratio veliku prednost Runjinoj dici.

 

Estare Culto se očekivano lako obračunao s Agencijom. Nije Estare ništa prepustio slučaju, došavši u vrlo jakom sastavu na „megdan“ posljednjeplasiranoj momčadi Skupine B. Bojan Mršić i Nader Salameh su iskoristili utakmicu jako dobro, upisavši po dva pogotka, dok je Trajković zaključio priču postigavši Estare-ov peti pogodak. No, drugi pogodak Nadera svakako je vrijedan spomena. Rijetki su napadači poput Milana Kajganića koji bi nesebično gurnuli loptu suigraču u prilici kad im nije potrebno puno da se i oni sami upišu u listu strijelaca. Upravo je to Mićo napravio, u situaciji kad je imao praznu mrežu, dodao je Naderu kojemu nije bilo teško gurnuti loptu u praznu mrežu. Pogodak vrijedan prepričavanja na nedjeljnoj kavi poslije jutarnjeg hakla u Martinovci. Priču je pogotkom u 25′ zaključio Nikola Šale pogotkom i tako postavio konačan rezultat.

 

Qualia je poput Estare Culta, na pravi način shvatila ekipu Uvik Kontra, no mladci iz Uvik Kontra su zbilja „skupo prodali kožu“. Do sedamnaeste minute su odolijevali napadima Qualie, te bili vrlo opasni u kontrama i polukontrama. Da prvi pogodak ne bi bio onaj u mreži Qualie, pobrinuo se Igor Gradinščak s par vrhunskih obrana. U drugoj minuti nastavka, Valentino Kolić je konačno uspio „probiti“ Mateja Crnca i dovesti Qualiu u vodstvo. No, muke po Qualii nisu tu stale, Uvik Kontra nije se predavao i prijetili su do 25′ kad ih je „primirio“ drugi pogodak Kolića nakon kojeg je bilo jasno da pobjeda ide na stranu Qualie. Marko Andrić i Kolić s trećim svojim pogotkom su samo potvrdili čistu ali očekivanu pobjedu.

Za kraj nedjeljnog „programa“ u Skupini B vidjeli smo čvrstu, žustru utakmicu Grupe TNT i VERN-a. Od početka se vidjelo da će ovo biti odlična utakmica, jer se VERN iako je došao brojčano inferiorniji odbio predati se te se „otvorenog garda“ ponudio Grupi TNT. Previše je neiskustva bilo u momčadi VERN-a da bi iskoristilo izostanak Karagića na golu TNT-ovaca, kojeg je Jozić zamijenio jako dobro. S druge strane, Žuvela je bio posebice inspiriran te je utakmicu završio doslovce krvavih koljena. To mu se i isplatilo jer je u 21′ doveo TNT-ovce u vodstvo koje su uspješno održavali do upravo Žuvelinog nepotrebnog faula na 7-8m iskosa. Bosec, igrač prvoligaškog velikonogometnog iskustva znao je kako takj poklon iskoristiti, no njegovi suigrači i on nisu znali kako izdržati minutu bez primljenog gola i zadržati bod u džepu. Naime, svojim prepoznatljivim „kilerskim“ instinktnom, Mario Crnčević našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme i desetak sekundi prije kraja ponovno doveo TNT-ovce u vodstvo postavivši konačan rezultat za veliko slavlje Grupe TNT, koja se s ovim rezultatom uključila u borbu za Ligu za Prvaka.