Namjerno smo malo “zapostavili” događanja u Ligi za Ostanak OŽUJSKO MNL FFER XIV, da bi se dodadno “zagužvalo” i da bi vam na pravi način prezentirati neizvjesnost u lovu za posljednja dva mjesta koja vode u doigravanje. Pet je momčadi koje se nadaju, ali će nažalost biti mjesta samo za dvije. No krenimo o događanjima iz devetog kola, ali i zaostalom susretu osmog kola u kojem su se susreli Futsal Pravo i Hennessy. Pravo je od samog početka imalo inicijativu i veći posjed lopte te su to uspjeli kapitalizirati već u četvrtoj minuti kada Lojen koristi Ivićevo dodavanje i poentira za vodstvo. Nije dugo trajalo vodstvo jer već u sljedećoj minuti Begovac poravnava na dodavanje Hodžića. Do kraja poluvremena Pravo je uspjelo iskoristi jednu od svojih prilika i povelo je golom Ivića iz kornera. U nastavku susreta Hennessy je konsolidirao redove te uspio izjednačiti rezultat nakon samo dvije minute kada Hodžić lijepo dubinskom loptom izbacuje Radoša u čistu priliku koju on ne propušta. Kada je podjela bodova bila već izgledna, Begovac volejem zakucava jednu ničiju loptu u u suprotni kut i izaziva erupciju oduševljenja u svojim redovima. Nakon primljenog gola jedna neobična situacija, Radoš nakon početnog udarca vraća loptu vrataru Prava koji se u tom trenutku mijenjao te postiže gol u praznu mrežu. U sljedećem napadu Hennessy u duhu fair playa vraća gol Pravu. No, u posljednjoj minuti Pravo nije uspjelo s vratarem u polju izjednačiti te je Hennessy odvio velika tri boda.

U prvom susretu 9. kola OŽUJSKO MNL FFER XIV, REC Global je brzo poveo protiv uspavane Danze Kuduro već u drugoj minuti kada Rajh krade jednu loptu na centru i silovitim udarcem probija Mamića. Na sličan način Biškup uspjeva izjednačiti rezultat u 6′ samo što se on odlučuje na plasirani udarac pored postavljenog Kvesića. Do kraja poluvremena REC ipak uspjeva povesti kada Kvesić pronalazi usamljenog Šimunovića na drugoj stativi. Na samom kraju poluvremena Rajh sa zvukom sirene postiže zgoditak za povećanje vodstva. U nastavku susreta nakon četvrtog primljenog gola Danza se odlučuje na igru s Mamićem u polju, ali s ne baš previše uspjeha jer uspjevaju samo smanjiti zaostatak preko Mehmetovića za konačnih 4:2.

Nakon uspješno odrađene zaostale utakmice Hennessy se relativno lako obračunao sa No Name Futsalom. Trebalo im je 12 minuta da uspiju savladati Crnca na vratima No Name Futsala. Trbojević je uspio primiriti dugu loptu iz kornera i poentirati za početno vodstvo. Dvije minute kasnije Radoš ipak uspjeva ugurati loptu u mrežu nakon dodavanja Romića. U nastavku susreta izgleda da su igrači Hennessyja uspjeli namjestiti nišanske sprave te mirno privesti utakmicu kraju s novih 5 zgoditka u protivničkoj mreži.

Futsal Pravo je očekivano slavilo protiv Rekreativaca iako su se pošteno ispromašivali u prvom poluvremenu te uspjeli samo jednim zatresti protivničku mrežu. U drugom poluvremenu su namjestili nišanske sprave i do vrha napunili mrežu kolege s faksa.

Derbi devetog kola Lige za ostanak započeo je u opreznom tonu te su obje ekipe bile više koncentrirane na neprimanje zgoditka nego na njegovo postizanje. Estare Culto je ipak uspjelo prvo poentirati nakon što je Kajganić bio koncentriran i lijepo završio posao na dodavanje Čavke dvije minute prije kraja poluvremena. Na samom kraju poluvremena bilježimo poništen zgoditak Grupe TNT-a nakon prekršaja na vrataru. U nastavku susreta Estare je mogao još povećati prednost kada je Čavka izašao sam na Karagića, ali puca preko gola. Kazna sljedi nedugo zatim kada Ivanov prati akciju i zatvara dodavanje Stančina. Dvije minute prije kraja susreta TNT potpuno prokreće rezultat. Ovaj put Stančin zatvara drugu stativu na dodavanje Kolića. U preostale dvije minute Estare je pokušao doći do izjednačenja sa vratarem u polju, ali bezuspješno.