Plavi Mjesec i minus5 su treći četvrtfinalni par i sigurno ne treći po redu zanimljivosti. Do sada, Plavi Mjesec i minus5 su igrali četiri puta međusobno. Tri puta je Plavi Mjesec slavio a tek jednom minus5, no zanimljivo je da niti jedan od četiri susreta nije završio s više od dva gola prednosti. Možda bi nam najzanimljiviji trebao biti onaj dvoboj iz četvrtine finala OŽUJSKO MNL FFER 20, kada je Plavi Mjesec slavio 2:1, a autogol u predzadnjoj minuti susreta je zabio Valentino Kolić. Koje su razlike između te utakmice i ove sada? Hrvoje Žuvela. Žuvela je predvodio napad i obranu minus5, dok sada nastupa u crvenom dresu Plavog Mjeseca.

POSLJEDNJI MEĐUSOBNI SUSRET:

Posljednji međusobni susret ove dvije momčadi je bio u 11. kolu kad je Plavi Mjesec slavio s 2:0, a Ivan Livančić je bio nerješiva zagonetka za napad “crnih”. No i u ovom susretu, odlučujući pogodak je postignut u zadnjih minutama, točnije u 30′ a strijelac je bio Juraj Pajalić. Sve upućuje na to da će i ova četvrtfinalna utakmica biti vrlo neizvjesna. Velika je prednost Plavog Mjeseca što neriješeni rezultat u ovom susretu odvodi njih u veliku završnicu, što bi mogao biti prevelik uteg za vratom Baraba i društva. Jer, minus5 se pokazao boljima u poziciji autsajdera, kada nemaju puno za izgubiti i čekaju pogrešku protivnika. Također, vidjet ćemo koliko će Vukadin i ostale obrambene snage imati milosti prema svoj bivšem članu momčadi.

IGRAČI ZA PRATITI:

Josip Baraba je preuzeo golemi dio onoga što je na sebi ‘nosio’ Hrvoje Žuvela u proteklim sezonama. Iako mu statistika ne izgleda briljantno kao kod ostalih ‘vedeta’ u drugim ekipama, nedvojbeno je Baraba taj od kojeg se očekuje da povuče u ključnim trenucima. A nema ključnijeg od četvrtfinalne utakmice. Plavi Mjesec je iznimno ‘niveliran’ ove sezone, kao na pokretnoj traci, jednom iskoči Žuvela, zatim Markić, zatim Juraj Pajalić, pa Kolega. Ipak onaj koji će možda biti ključan već za ovu utakmicu, a sigurno i za završnicu je Tvrtko Pajalić, koji se oporavlja od teške ozljede a njegove predstave na zadnjim utakmicama lige pokazuje da se polako ali sigurno vratio.

NAŠA PROGNOZA: 65 – 35%