I četvrto je kolo iza nas. Mogu dati ruku u vatru da vas netko pita “usred noći” – Tko je jedina stopostotna momčad OŽUJSKO MNL FFER 13 da bi 90% ispitanika pogriješilo. Onih 10% možda bi reklo – Torcida. A upravo to je točan odgovor. Kapsch Pula koja je tako dobro izgledala u prva tri kola, u četvrtom je potpisala kapitulaciju uspjevši se posvađati do te mjere da su neki igrači Kapsch Pule htjeli otići i prije kraja utakmice. No to je tako kod zelenih, kad se pobjeđuje, situacija je idilična. Čim kola krenu nizbrdo, počinju iskre frcati, najprije na relaciji Meden-Butković, a onda iskra zapali vatru u cijeloj momčadi.

No krenimo kronološki, sa sportskim pričama, od prvih utakmica Skupine B. GMNK Cvjetno je dočekalo umorni SPAN koji se izmorio na prvoj utakmici u subotu, u 3. kolu protiv Galerije (pogledajte izjavu nakon utakmice), utakmicu koju su zbog vjenčanja prošlog vikenda morali nadoknađivati. Cvjetno je konačno došlo na svoje, Kranjčec, Hršak i Škorić su izgledali ko Ronaldo, Messi i Benzema pored iscrpljenih SPAN-ovaca, a plavi su dobrano popravili statistiku.

Početna postava Bubnja (Knežević, Ungarov. Brnić, Bašić, Ledinščak) je zasigurno izgledala zastrašujuće već na početku utakmice. No, strašni lav pretvorio su u umiljatu mica-macu koju je Estare Culto uspio “pripitomiti”. Štoviše, Bubnju su pripale samo početne minute, a onda je počeo padati pritisak, te je Estare shvatio da ova utakmica ipak nije izgubljena. Najprije je Kajganić uspio izjednačiti u 22. minuti utakmice, da bi Bubanj u posljednjim minutama krenuo po sve ili ništa s golmanom-igračem. Ispalo je ipak ništa, zahvaljujući Bašiću koji je nesmotreno izgubio loptu na protivničkoj polovici, a taj poklon Bernard Pavelić apsolutno nije mogao ne uzeti. Velika pobjeda za crne i velike glavobolje za Bubanj.

Torcida je, teže od očekivanog dobila Grupu TNT. Kako vrijeme odmiče Grupa TNT postaje sve ozbiljnija momčad koja ne poklanja bodove nikome, no Torcida je pod novim-starim imenom bila ipak presnažan protivnik za TNT-ovce. Stipe Vujić je ponovno dirigirao igrom Torcide, a kada je tako onda najčešće i bodovi odlaze na njezinu stranu. FKIT Tigrovi su ozbiljno pristupili utakmici protiv Pjesnika, te su i bez glavne uzdanice, Matije Gretića uvjerljivo svladali Pjesnike. Najbolji pojedinac susreta je bio Tin Milošević.

U Skupini A, vidjeli smo ponovno “nepopulrnih” 0:0. No, za ovih 0:0 nisu toliko “krivi” sterilni napadi, već dva vrlo dobra golmana; Antun Nemanić na golu Hennessy-a i Filip Dragosavac na drugoj strani (Futsal Pravo). Zasigurno da je nakon ovog remija više zadovoljno Futsal Pravo, jer Hennessy je i dalje prikovan za dno, točnije pretposljednji je sa samo 2 boda. I prvoplasirana momčad Skupine B se mučila u ovom kolu. Futsal OptimIT naišla je na trdi orah, zvan Joker. Puškar i ekipa nisu htjeli pasti bez ispaljenog metka. Tako je i bilo, Tek je autogolom u 25′ Josip Puškar odagnao strahove plavih o gubitku bodova u ovom utakmici.

Već smo na početku teksta spomenuli Puljane koji su svojim ponašanjem pomogli HR Cloudu koji je tako pobjedom protiv Pule došao do prvih bodova. Ništa neobično, pridodat ćemo, jer je HR Cloud momčad po imenima za ulazak u playoff, definitivno. Momčad koja ima u svom rosteru Kovača, Bjelobrajdića, Šimića se ne smije zadovoljiti dosaadšnjim igrama. Ukoliko pruže igru u narednim kolima kao što su pružili protiv Pule, za HR Cloud neće biti zime.

Posljednja utakmica 4. kola i subotnjeg programa je bila ona između Adacte i Amaterskog nogometa. Adacta je predvođena Markićem i Bilićem od prve minute dirigirala igrom, te im je ova utakmica poslužila za naštimavanje nišanskih sprava. Nakon deset postignutih golova, možemo potvrditi da su naštimane, iako ne bi lagali kad bi rekli da je moglo biti još toliko.

Za kraj pogledajte izjave ponajboljih sudionika susreta;