S obzirom da su se u novu sezonu priijavili kao prvi, red bi bio da mini intervju padne na nekog iz OptimIT-a. Odlučili smo se za elitnog pripadnika momčadi, vojnika koji nikad nije iznevjerio i kojeg bez imalo razmišljanja svrstati vrlo lako u legende OŽUJSKO MNL FFER. Vjerojatno ste i sami pogodili, riječ je o Mateju Kihaliću.

Pomalo neočekivano, prva momčad prijavljena u novoj sezoni OŽUJSKO MNL FFER je OptimIT. Znači li to veće ambicije ove sezone?

Da se mene pita, bilo je i vrijeme da OptimIT bude prvi. (hehe) Ali šalu na stranu. Drago mi je da su volja i želja još uvijek na visokoj razini. Imam osjećaj da nam je u zadnjim polusezonama falilo možda ono malo sreće da se probijemo u Final Four. U OptimIT su došli novi igrači u zadnjih nekoliko polusezona i trebalo nam je malo vremena da se upoznamo i uigramo. Ali dečki su se iskazali i postali su malo sigurniji u sebe i svoje mogućnosti, tako da tko zna šta će nam nova polusezona donijeti. Ali siguran sam u jedno, OptimIT će kao i uvijek dati sve od sebe.

Kako si zadovoljan s rezultatima prošle godine, odnosno prošle dvije sezone? Imam dojam kao da imate puno prostora za napredak?

Iskreno, ne mogu reći da sam baš zadovoljan. Ne da nisam zadovoljan općenito ekipom i igrom, nego utakmicama završnice tih polusezona. Par utakmica pokažemo kako smo agresivni, moćni i ofenzivni, a onda jednu utakmicu se dogodi nervoza, svađa i dekoncetracija. Naravno da se to svima događa, ali baš tu jednu utakmicu kada moramo dati sve od sebe, mi se izgubimo. Nažalost, to se dogodilo par polusezona zaredom. Ali kao što si i sam rekao, i ja imam osjećaj da možemo bolje, a i mislim da i suigrači to misle.

Uvijek netko u momčadi iskoči, tako je OptimIT-u iskočio Domagoj Planjar. Možemo li reći da je on glavna napadačka uzdanica i ove sezone?

Domagoj se pokazao kao odlično pojačanje OptimIT-a i nadam se da će i ove polusezone biti opasan za protivničke golmane kao što je bio do sada. Ali naravno, futsal je ekipni sport i ne može ovisiti samo o jednom igraču. Pogotovo ako Domagoja zadesi neka ozljeda ili bude u nemogućnosti doći na utakmicu. Onda cijela ta napadačka priča pada u vodu. OptimIT ima više dobrih igrača, samo se trebamo drugačije posložiti kako bi to bolje funkcioniralo. Jer ipak, poanta je zabiti više golova od protivničke ekipe 🙂

Za kraj, imate li kakvih novosti ove sezone? Ili se oslanjate na proslosezonski kadar?

Kada se dovede novi igrač u ekipu, uvijek postoji onaj period da se on prilagodi i upozna s ostalim igračima. Mislim da je za OptimIT najbolje da se osloni na prošlogodišnji kadar. Imam osjećaj da smo se napokon svi do kraja upoznali i da možemo pokazati ono najbolje kao ekipa.