Ne postoji bolja osoba od “rezimiranja” stanja u SofaScore-u od Ivana Čilića; voditelja momčadi. Čiliću, krenuli ste dosta loše u natjecanje, no u nekom trenutku se dogodio “klik” i u četvrtfinalu ste. Jel znaš kad se to dogodilo i razloge?

Pa dogodilo se to da smo donekle počeli pokazivati momčadsku igru. Odigrali smo onaj vikend s Adactom i VSITE-om dvije prave tekme i dobili ih na obranu i kornere. Tu smo pokazali da smo malo sazrjeli i da smo valjda shvatili da ne možemo daleko bez neke smislene organizacije u igri.

Imate prilično velike oscilacije. Od vrhunskih susreta do poraza. Što je uzrok tome?

Zapravo ove sezone, osim kad nas je Plavi Mjesec pregazio, i nismo previše oscilirali koliko znamo inače. Sve nam ovisi o ulasku u utakmicu, ali mislim da smo u odnosu na prijašnje sezone malo ozbiljniji po tom pitanju i da smo zato napokon u tom četvrtfinalu.

Što očekuješ od četvrtfinala? Imate li konačno “ono nešto” da prođete tu stepenicu?

Naravno da očekujem pobjedu bez lažne skromnosti. Iako smo napokon prošli tu osminu finala, cilj nam je kao i uvijek osvojiti MNL FFER. Qualia je odlična ekipa, ali pokazali smo u Ligi za Prvaka da im možemo parirati i siguran sam da, ako odigramo čvrsto i koncentrirano prvih pet minuta, imamo velike šanse za završnicu. Samo neka Kenfelj zaključa gol i Miro zabije još koju golčinu i tko nam može išta 🙂

Tu sam te čekao. Miro (Miroslav Filipović) je najistaknutiji pojedinac Sofe ove sezone, a često biva zaboravljen na klupi. Zašto?

Ma nema on snage za odigrat više haha. Šalim se, stvar je u tome da nam se Poki (David Pokrajčić) vraća i Miro je prepoznao da mu treba minuta da se uigra. Njih dvojica se po meni savršeno nadopunjuju jer s jedne strane poletni i krakati Miro izmori zadnjeg i bježi mu iza leđa, dok je Poki jako čvrst na nogama i lako se “upecati” da te okrene i ode sam prema golu. Ma joj mogao bih puno pričati o svakom našeg igraču i zato ako svi odigramo kao momčad onda će se pokazati i ove sve pozitivne individualne snage koje mislim da stvarno imamo.

Koga očekujes na završnici? U polufinalu? Kako bi šanse podijelio po postotcima?

Plavi Mjesec je po meni favorit za naslov ove godine jer igraju vrhunski, a i individualno su jaki. Ali, gledao sam Zaštitu Atest protiv VAR-a i ako tako budu igrali mogli bi biti opasni za sve ekipe. Tako da tu je po meni 60-40 za Plavi Mjesec. Adacta igra toplo-hladno ove sezone, ali kad se skupe su moćni kao i uvijek i mogu svakog pobijediti. Crosys je malo podbacio u odnosu na prošlu sezonu kada su izgledali kao ekipa za naslov, ali tu su u četvrtini i nisu nikad za otpisati. Čak bi rekao da su šanse 50-50. Pula sa tom famoznom osovinom Ša-ša (Grubeša-Mališa) može, koliko god neuvjerljivi bili, opet do naslova. S druge strane, Stype se ove sezone dosta digao. Ipak, po meni su šanse 70-30 za Pulu. I zadnja tekma, uff, već sam se jednom opekao kad nas je Adacta isprašila 7:0 tako da ću reći 51-49 za SofaScore 🙂

Zamislimo da je OŽUJSKO MNL FFER XX već završila. Kome bi dodijelio nagrade za najbolje pojedince, pritom mislim na najboljeg igrača i golmana lige?

Miroslav Filipović i Ivan Kenfelj!!! Priznajem, nisam previše pogledao utakmica ostalih ekipa za uzorak o najboljim igračima, ali kako Miro igra ove godine i šta sve Kenf vadi iz gola mislim da nema boljih ove sezone i to ćete vidjeti i u nastavku playoffa siguran sam.