Matej Kihalić - OptimITPošto se OptimIT prvi prijavio za novu sezonu OŽUJSKO MNL FFER, točnije njeno 15. izdanje red bi bio da čujemo jednog od najvažnijih igrača o ambicijama, planovima i svemu ostalom. Rijetko smo imali zatajnog Mateja Kihalića, popularnog Kihu “na tapeti”, no sad smo ga ulovili;

Pretpostavljam da ćeš ti i ove sezone biti jedan od ključnih OptimIT-ovih igrača? Ili možda planiraš neki kasni transfer?
Iako se prošle godine nismo pokazali baš u najboljem svjetlu i logično je bilo pretpostaviti da će možda neki igrači tražiti put prema slavi u drugim ekipama. Ali ja ostajem vjeran OptimIT-u i potruditi ću se da na svakoj utakmici dam sve od sebe.

To ne sumnjam. Ali fascinantno je kako OptimIT u relativno identičnim sastavima oscilira iz utakmice u utakmicu, a da ne govorim o sezonama. Što je uzrok tako velikim oscilacijama u igri?
Mislim da za to postoji puno razloga. Neki dečki su poceli raditi pa manje treniraju, neki su čak osnovali obitelj pa im nogomet nije na prvom mjestu, ali mislim da ono sto je najveći problem je volja za igrom. Jednostavno se pokazalo da nismo imali elana i želje na nekim utakmicama koje smo trebali pobijediti.

Na koga točno misliš? Ili ne bih htio o imenima?
Pa nema nitko određeni. Jednostavno nije bilo ekipnog duha, uvijek je netko drugi zakazao u nekom segmentu igre. Zato moramo ove godine skupiti glave i probati igrati nogomet koji je OptimIT dovodio do final foura.

Zašto prošle sezone nije bilo Mustača u ekipi OptimIT-a? Ili da budem precizniji, bio je na svega pet utakmica u sezoni?
Bio je koliko je mogao dolaziti. Zbog privatnih obveza i tu i tamo koje ozljede jednostavno nije imao vremena.

Nećemo trljati sol na još otvorene rane. Kakvi su planovi za 15. sezonu? Znaš li kome se OptimIT “zahvalio”, a tko je na “nišanu”?
Planovi su kao i svake sezone, a to je plasirati se u final four. OptimIT se još nije nikome “zahvalio”, ali imamo par dogovorenih transfera ali to bih ostavio kao iznenađenje.

Jel jedno od iznenađenja na vratarskoj poziciji? Znam da u pojedinim utakmicama niste bili baš oduševljeni s izvedbama vratara?
Moglo bi biti, to cemo vidjeti jos do pocetka sezone. Nismo bili zadovoljni nastupima jer znamo da decki mogu jako puno vise.