Trinaesto kolo OŽUJSKO MNL FFER 13 nekima je bilo sretno ipak. Recimo momčad Estare Culta je konačno došla do pobjede i to nad HR Cloud-om, koji se za promjenu konačno skupio i nabavio si dresove, što pokazuje da ipak u budućnosti misle ozbiljnije. Kao što sam par puta rekao, HR Cloud nipošto nije loša momčad, no do nekih stvari jednostavno moraju doći sami. Današnja utakmica je ponovno pokazala par odličnih sekvenci, no i par kriminalnih. Estare Culto je to znao kazniti. Davor Šušković na vratima, te Marušić i Salameh najzaslužniji su što je Estare na kraju upisao zasluženu pobjedu. Pobjeda bi bila i izraženija da je Mikić realizirao par sto-postotnih šansi, između ostalog i kazneni udarac, no jednostavno danas nije bio njegov dan.

SPAN se oprostio od OŽUJSKO MNL FFER 13 (kasnije će se ispostaviti i od MNL FFER na neko vrijeme) pobjedom. U posljednjoj utakmici na jedvite jade uspjeli su svladati Amaterski nogomet koji se iz kola u kolo pokazuje kao sve ozbiljnija družina. Amaterski je poveo golijadu golom Beretina, da bi SPAN odmah odgovorio golom Tadića. No, u istoj minuti Karlo Čečura ponovno donosi vodstvo svojoj momčadi. Mreže su mirovale do 10′ kad Mlađenović izjednačuje, a Debijađi u 14′ postavlja konačan rezultat poluvremena, 2:3. U nastavku se nastavila golijada, a SPAN se silno trudio završiti natjecanje s pobjedom. To im je pošlo za rukom u zadnoj minuti utakmice još jednim pogotkom Mlađenovića za končanih 4:5. 

Hennessy je sigurnom predstavom došao do pobjede nad Pjesnicima. U utakmici gdje je Hennessy kontrolirao susret od početka do kraja istakli su se pogotcima Marko Radoš i Tomislav Vukovski. Posebno je bio lijep pogodak Marka Radoša, u tipično njegovom stilu; s desne strane se izmigoljio pokraj dvojice suparničkih igrača a onda topovski pronašao suprotne rašlje Mamićevog gola. Inače, Marko Mamić je na kraju bio najbolji igrač Pjesnika, te samo njemu Pjesnici mogu zahvaliti što je rezultat u najmanju ruku prihvatljiv.

U posljednoj utakmici Lige za Ostanak, Joker je vođen duom Živko-Golubić došao do sigurne i zaslužene pobjede protiv Galerije, koja se jedva skupila. Bez zamjene, bez golmana, Galerija je teško mogla parirati raspoloženim Jokerima koji su pobjedom ponovno zasjeli na vrh ljestvice Lige za Ostanak pred konačno kolo odluke.

Alan Debijađi, voditelj i kapetan SPAN-a, prvaka MNL FFER 4 odlučio se oprostiti prigodnim videom;