Protekla nedjelja ponovno je ponudila vrhunske utakmice u dvorani Martinovka. Iako nam zbog obveza Futsal Dinama u juniorskoj završnici Prvenstva Hrvatske nije ponudila derbi začelja između već navedenog i Microblinka, vidjeli smo pet utakmica koje su oduševile. Počevši od prve utakmice između Ars Future i SM Ringoela. Ovog puta SM Ringoel nije “eksperimentirao” s Juričićem na golu, već je tu bio pouzdani Galić. I Mirko Galić i Natko Kvakan na golu Ars Future su bili praznih mreža do 27′. Onda najprije jedan odličan udarac Mate Čaglja odsjeda u mreži Galića, da bi u istoj minuti Tin Kulić odgovorio istom mjerom. Realan rezultat za vrhunsku utakmicu i predstavu obje ekipe.

Iako je u 20. minuti Dominik Tadić prvi poentirao i činilo se kako će se niz dobrih rezultata Shish-ovaca nastaviti u redovima Cvjetnog probudio se najprije Andrija Stipić a zatim i ostatak ekipe te su plavi preokrenuli tijek utakmice u svoju korist. Sve u svemu, vidjeli smo vrhunsku utakmicu u kojoj su oba golmana bila na visini zadatka, ali je zato inspiriranost igrača Cvjetnog bila na većoj razini. U smiraju utakmice, Ivan Žnidarec i Miroslav Filipović iskoristili su greške napada Shisha s igračem-golmanom te učinili pobjedu uvjerljivijom nego što je zbilja bila.

OptimIT je dočekao Qualiu s devet bodova na kontu i s dva golmana u rosteru te tek jednim igračem na klupi. Plavi su odlučili Pekeča iskoristiti na golu, a Piplicu u igri, što se uopće nije činilo lošim rješenjem. Piplica je davao sve od sebe i bio realna prijetnja Gradinščaku na golu Qualie. No, Qualia je u ovom susretu imala ipak kvalitetu i kvantitetu na svojoj strani što je došlo na naplatu. Raritet je da je golman Gradinščak upisao čak dvije asistencije na kraju susretu. Dva puta je milimetarski navođenom loptom pogodio Crnčevića koji je još jednom pokazao manire vrhunskog golgetera te vrhunske asistencije pretvorio u vrijedne golove.

Milan Kajganić dao, Milan Kajganić uzeo. To bi bio vrhunski naslov za tabloide i poznate “clickbaitove”. No, bolji bi bio naslov da je nakon dvije godine u ovoj utakmici ponovo nastup upisala ikona OŽUJSKO MNL FFER, Miljen Mikić. To je duh lige i to je ono što nas nikad neće napustiti. Adacta je u čvrstoj i muškoj utakmici izvoljevala na kraju pobjedu ponajviše zahvaljujući raspoloženom Mislavu Renduliću koji nas je podsjetio na raskoš svog talenta, kojeg nažalost jako rijetko prikazuje!

Za kraj smo ostavili derbi između Plavog Mjeseca i Eccos Inženjeringa koji je ponudio sve odlike derbija. Plavi Mjesec ovog puta nije došao u kompletnom sastavu, na golu je Juraj Nemanić “glumio” golmana. I nije bio loš, sve od pogotka Marka Šulentića u 23′ koji je anulirao vodstvo Plavog Mjeseca nakon pogotka Brune Kovačića. I vjerojatno bi derbi završio podjelom bodova, da se ponovno nije “ukazao” Bruno Kovačić i svojim drugim pogotkom donio vrijednu pobjedu svojoj momčadi, a sebi priskrbio epitet Igrača utakmice!