Vjerojatno vas je sami naslov zaintrigirao da krenete čitati izvještaj sa šestog kola OŽUJSKO MNL FFER XIV, ali recept No Name Futsala za “jelo” u naslovu ćemo ostaviti za kasnije. Krećemo s  prvom utakmicom. Futsal Pravo i Grupa TNT su otvorili šesto kolo OŽUJSKO MNL FFER XIV. Početak utakmice obilježila je žustra igra puna ritma, ali nažalost i puna grešaka na obje strane bez izrazitih šansi. U četrnaestoj minuti utakmice, Hrvoje Ivić prošao je po lijevoj strani, i uputio oštru loptu na drugu stativu, točno tamo gdje je Krešimir Milinović čekao. I dočekao. Nije mu bilo teško pospremiti loptu u mrežu za vodstvo, s kojim su momčadi otišle na poluvrijeme. Zanimljivost je da smo prvi akumuliran prekršaj vidjeli tek u 18. minuti. Nedugo zatim Kolić kratko dodaje iz auta Stančinu, a on udarcem s 11-12m iznenađuje Lovru Pezu i izjednačuje rezultat. Do kraja utakmice Grupa TNT je bila bliža pogotku, u par navrata su igrači Futsal Prava doslovno branili udarce na gol-liniji, no i Pravo je imalo priliku kad se lopta “dokotrljala” do stative. Ipak, ostalo je 1:1, po bod za svaku momčad.

Igor Stančin (Grupa TNT)

 

“Treba zabiti gol”, mantrali su među sobom igrači Pjesnika u prvom poluvremenu utakmice protiv No Name Futsala. No, umjesto u mreži NNF-a, vidjeli smo gol u mreži Roića, Čečura je bio strijelac lijepog pogotka u osmoj minuti. Pjesnici su imali terensku inicijativu, no izostalo je konkretnosti pred golom Crnca. Već u prvoj minuti drugog poluvremena kapitulirala je obrana NNF-a. Perić je obavio 90% posla, Rotim je imao zadaću samo ju pospremiti u mrežu. Obavio je i tih ostalih 10%, te je utakmica ponovno bila u egalu. Iako su Pjesnici očekivano dominirali ipak je No Name Futsal došao na prag prve pobjede. Naime, u 28. minuti na dodavanje ponajboljeg NNF-ovca Baškarada zabija Teo Magdić. I kad su svi već mislili da će No Name Futsal odnijeti prvu, povijesnu pobjedu, veliku grešku radi do tad solidni golman, Matej Crnac. Na semaforu je ostalo niti 50-tak sekundi prije kraja, a Crnac je u želji da što prije proigra svog suigrača dodao loptu Gusiću. Gusić to nije propustio kazniti i izjednačio je rezultat na 2:2. Tada ponovno NNF-ovci srljaju u napadu, Pjesnici “otimaju” loptu i u protunapadu par sekundi prije kraja dolaze do vrijedne pobjede. Ono što se činilo nemoguće, No Name Futsal je napravio mogućim. Iako, da ne bude sve tako crno, pokazali su da su zbilja napredovali u odnosu na početak lige i vjerujemo kako će u ovakvim situacijama u budućnosti biti puno pametniji.

U susretu između Danze Kuduro i Adacte nije bilo neizvjesnosti. Adacta je od prve minute zaigrala angažirano te su već na poluvremenu vodili 3:0, pogotcima Ukalovića, Markića i Catele. Inače i Ukalović i Catela su postigli prelijepe pogotke, a ako bi se trebali odlučiti za najljepši, onaj Catelin bi ipak bio na vrhu – Zorićevu loptu iz kornera zahvatio je volejem s nekih 7-8m i poslao bombu u prve “rašlje” Mamićevog gola. Danza Kuduro se u drugom poluvremenu doslovno “raspala”, tako da smo vidjeli još pet pogodaka u Mamićevom golu, ali i dva u Lukićevom. Krajnji rezultat, 8:2 za Adactu.