Otvaranje 1. kola OŽUJSKO MNL FFER 27 donijelo nam je čvrstu utakmicu između ekipa Kako to?! i minus5. Od početka je to bila utakmica bez puno prilika i dosta borbe na sredini terena. Sve bitno na utakmici dogodilo se u drugom dijelu. Najbolji strijelac “crnih” Marković je potvrdio svoju reputaciju i doveo Kako?! to u vodstvo nakon sjajne asistencije kapetana Martina Oreča. Marković tu nije stao, već je malo kasnije nakon odbijanca još jednom poentirao. Uslijedilo je vjerojatno podsvjesno opuštanje crnih, dok je minus5 krenuo u hvatanje prednosti. Veliki pritisak ekipe minus5 rezultirao je tek pogotkom u posljednjoj minuti Ivana Šake, što je bilo dovoljno tek za minimalan poraz.

Za sljedeći susret nismo mislili da će biti isuviše zanimljiv, no na kraju se susret Ars Future i Microblinka prometnuo u ljepoticu kola. Svi su očekivali jednosmjernu utakmicu, no Krznar je naprije u trećoj minuti, a potom još jednom, ovaj put na asistenciju Paljka, servirao hladan tuš i odveo utakmicu u posve drugom smjeru od očekivanog. Drugo poluvrijeme nam je ponudilo ipak drugu priču. Ars Futura kreće još agresivnije i Mate Čagalj smanjuje u 17. minuti, no ponovno na dva pogotka vraća ponovno fenomenalni Ivan Paljak. To je sve bila uvertira za fantastičnu završnicu gdje iznenađujuće glavnu ulogu preuzima Natko Kvakan, golman Ars Future, koji s dva pogotka i asistencijom priskrbljuje sebi epitet igrača utakmice a Ars Futuri na kraju teško izborenu pobjedu.

Nedjeljno jutro nastavili smo susretom Cvjetno 9y.co i Futsal Dinama. Mladi i motivirani Dinamovci imali su prevlast na terenu u početku susreta što im je donijelo i prednost nakon uigrane akcije iz slobodnog udarca, a egzekutor je bio Fran Poklečki na asistenciju kapetana Šoštarića. Kada smo svi mislili da će se na predah otići sa prednošću Futsal Dinama u priču se umiješao Vanja Hršak koji poentira sam na drugoj stativi na asistenciju Ivana Žnidarca. U drugom dijelu ekipe su se trudile i napadale no raspoloženi vratari su zaključali svoje mreže te je utakmica završila podjelom bodova.

Najčvršći susret i “rijetki petak”priredile su nam ekipe Al Center Lipik i OptimIT. Tanka klupa OptimIT činila se kao veliki problem u početku susreta, no kako je utakmica odmicala ‘plavci’ iz OptimIT su se odlično držali te na pogon igrača utakmice Mateja Pekeča izdržali sve nalete AI Center Lipik koji su u silnoj želji za pobjedom napravili ček četiri žuta kartona, čak tri u posljednje tri minute. Na kraju podjela bodova u fer i korektnoj odigranoj utakmici.

BE-terna i Orsus Grupa su nam ponudili odličan susret. Juričić i društvo nisu htjeli razočarati s novim imenom na početku natjecanja. Furiozno su krenuli su susret, najprije je Ante Juričić u četvrtoj minuti doveo Orsus grupu u vodstvo, da bi Tomislav Baškarad povećao vodstvo s kojim se dočekao kraj prvog dijela susreta. Prvi dio koji je pripao Orsus grupi. Drugi dio je pak otišao na stranu BE-terne. Kao na traci, nizali su se pogotci Tadića, Markića i Jurišića, koji je upisao i asistenciju kod prvog pogotka. Da debi pod novim imenom ipak ne bi doživio fijasko pobrinuo se debitant, Gabriel Mudronja koji izjednačava i donosi veliki bod Orsus grupi.

Prvo kolo OŽUJSKO MNL FFER 27 su zaključili SKIL Infinitas Auto i Je Zakon. Desetkovani Je Zakon od početka nije izgledao kao momčad koja može nešto izvući iz ove utakmice. Nova adicija SKIL-ovaca ali dobro poznato ime na MNL FFER, Tomislav Šteko, dovodi SKIL Infinitas Auto u vodstvo u sedmoj minuti. No, iskustvo koje je očito bilo na strani Je Zakona donijelo je poravnanje s potpisom Darija Posarića i Bernarda Pavelića. No, samo na iskustvo Je Zakon nisu uspio više od toga. Šteko, Ačkar i Ptičar dodali su svaki po jedan pogodak za svoju momčad i potvrdili kako bi mogla ovo ipak biti dobra godina za SKIL.