Možda je i nepošteno što su se ovako dvije momčadi našle na rubovima četvrtfinalnog ‘brvna’, no povratka nema. Jedna od njih mora pasti u hladnu rijeku, a Martinovka večeras će nam dati odgovor koja će to momčad biti. Aktualni prvak protiv najtrofejniije momčadi OŽUJSKO MNL FFER. Nema veće poslastice. Imamo osjećaj kao da su se obje momčadi u dosadašnjem dijelu natjecanja ‘čuvale’ i spremne su pružiti ono najbolje večeras. I dok Adacta može biti donekle zadovoljna postignutim ove sezone i uhvaćenom ‘vizom’ za izravno četvrtfinalne, Je Zakon se šestim mjestom najprije morao pohrvati s OptimIT-om i tako ući u četvrtfinalni dvoboj s Adactom, tako da s pravom se možemo upitati, da li će možda ovaj četvrtfinalni susret značiti i kraj puta za aktualnog prvaka?

POSLJEDNJI MEĐUSOBNI SUSRET:

Međusobni susreti ove dvije momčadi prepunim klasnih igrača i nisu previše bitni, jer Adacta se nije mijenjala kroz ove sezone, no Je Zakon definitivno je, i to dosta, stoga nam donekle mogu biti ‘zanimljive’ tek posljednje tri utakmice (Adacta – Zakon 4:0, Adacta – Je Zakon 2:2, Je Zakon – Adacta 2:3). Posljednji međusobni susret je bio onaj posljednji za Adactu i pretposljednji za Je Zakon, u 14. kolu OŽUJSKO MNL FFER 22, kad je Adacta ‘na krilima’ pojačanja za ovu sezonu, Antuna Blažića svladala Je Zakon. No, moramo svakako spomenuti kako je u ovoj utakmici na golu Je Zakona bio Petar Cota, a kako je Je Zakon nastupio sa samo pet igrača. Nije ni Adacta bila puno kompletnija, tek su Rogulj i Catela s klupe krenuli u utakmicu.

IGRAČI ZA PRATITI:

Nekadašnji vladar parketa Martinovke i MNL FFER, Dario Markić je ove sezone dosta samozatajan, iako mu brojke ne izgledaju tako. Jer u deset nastupa ubilježiti jedanaest golova i četiri asistencije definitivno nije samozatajno, no nije to ono na što nas je Markić proteklih sezona navikao. Definitivno očekujemo puno više od njega već u četvrtfinalnom susretu, ali i susretima dalje, ako Adacta uspješno svlada prvu prepreku. Andrija Budimir se ove sezone našao u nezahvalnoj ulozi. Zamijeniti najboljeg golmana OŽUJSKO MNL FFER 21 u sezoni nakon osvajanja lige. No, pokazao je kako je itekako dorastao tome, te se od njega očekuje da i u ovoj utakmici napravi svoj posao, a onda će Stipe Marušić i društvo pokušati ostatak odraditi.

NAŠA PROGNOZA: 60 – 40%