Nakon poduže pauze vraćamo se natjecanju u trinaestoj sezoni OŽUJSKO MNL FFER. Prva utakmica na rasporedu u nedjelju, 11. siječnja 2015. godine je zaostala utakmica Skupine B između GMNK Cvjetnog i Pjesnika koja odlučuje jedino koliko će koja momčad prenijeti bodova u Ligu za Ostanak. Nakon te utakmice slijedi nam redovno, 10. kolo Lige za Ostanak koja broji devet momčadi i koja prema prenešenim bodovima će biti vrlo neizvjesna. Po bodovima koji su na početku upisani su favoriti Joker i Pjesnici, no iza njih slijede vrlo ozbiljni kandidati za doigravanje; GMNK Cvjetno, Hennessy i Estare Culto. Možemo samo reći kako će biti i više nego zanimljivo jer podsjetimo, samo dvije momčadi iz Lige za Ostanak idu u doigravanje.

U Ligi za Prvaka slična situacija. Pred nama je vrlo neizvjesna borba za prva dva mjesta koja vode izravno u polufinale natjecanja. Grupa TNT i Futsal Pravo možda jedini mogu reći da ne “pucaju” na sami vrh, no sigurno neće ne drznuti se i otkinuti neki bod. Već prvo kolo Lige za Prvaka, odnosno 10. kolo nam donosi mega-derbi Adacte i Bubnja. Dvoboj je od velike važnosti jer će se poraženi morati praktično oprostiti od borbe za prva dva mjesta, odnosno odlaska direktno u polufinale. Statistički gledano, uloga favorita pripada Adacti- Gledajući posljednje statistike ovog dvoboja, očito je da je Adacta bila uspješnija. U devet zadnjih susreta, sedam je otišlo na stranu Adacte, a samo dva su dobili igrači Bubnja. 29 pogodaka su postigli igrači Adacte, dok je na kontu Bubnja njih 21. Također u njihovom posljednjem susretu, u 12. sezoni slavila je Adacta, također u 10. kolu, rezultatom 5:2. Hoće li biti nešto slično i u nedjelju, ostaje nam za vidjeti, za kraj smo vam ostavili izjavu koja najavljuje ovaj derbi.

 

Ona je djelo Dalibora Lukića, za kojeg možemo uvijek reći da će biti kandidat za najboljeg golmana lige; “Susret dviju ekipa koje su obilježile povijest MNL FFER-a nikako ne može biti dosadan. Obje ekipe se na teoretskoj bazi se bore za direktan ulazak u polufinale iščekivanjem rezultata vodeće dvije ekipe. Naravno da tko god od ove dvije ekipe izgubi ovu utakmicu može zaboraviti polufinale tako da je utakmica od velike važnosti. Kao i svaki put do sada kada se igra prije playoffa obično jedna od ove dvije ekipe dolazi s okrnjenim sastavom i ukoliko ijedna ekipa ne dođe u najjače sastavu igra sa hendikepom. Na kraju će se utakmica zasigurno odlučiti trenutnom formom ekipa. S naše strane znam da smo u dobroj formi i da idemo na 4 pobjede u Ligi za Prvaka, za Bubanj koji je kao i mi u dosadašnjem dijelu kiksao mogu očekivati da dolazi po 3 boda. Na nama je da dokažemo da je prošla sezona bila samo niz nesretnih okolnosti i da se ovom utakmicom vraćamo u lov za novi naslov.”