OptimIT je skupio ozbiljnu ekipicu. Pored ultra-ozbiljnog i ‘nabrijanog’ Gradinščaka, očito se i Pavle Pavišić primio posla, animirao i ostale, tako da je OptimIT izdominirao aktualne prvake, koji su se očito uljuljkali u lovorike prošlosezonskog naslova prvaka. Poveo je OptimIT, u 19′ strašnim pogotkom Ivana Knezića, koji je pokazao da se i na njega može ozbiljno računati u ovoj sezoni. Minus5 je nakratko izjednačio pogotkom Jelića u 24′, no već u sljedećoj minuti ponovno je Alen Carin doveo OptimIT. I pravedno je da je posljednji pogodak na susretu postigao Pavle Pavišić, ujedno i odlučujući, jer je upravo Pavišić bio najistaknutiji igrač susreta.

Šlag na tortu nedjeljnog programa OŽUJSKO MNL FFER 26 došao je malo ranije, prije posljednje utakmice. SM Ringoel je nakon vrhunske utakmice ipak otišao praznih ruku, dok se BE-terna osladila sa sva tri boda i to ponajviše zahvaljujući fenomenalnom Davoru Jurišiću, koji proživljava novu mladost i pribranosti Mislava Rendulića, koji je realizirao pogodak u posljednjoj minuti susreta, na asistenciju Saše Ledinščaka. No krenimo ispočetka, jer ova utakmica zaslužuje da se ispriča gol po gol. Poveo je SM Ringoel predivnim pogotkom Ante Juričića, no Markić i Jurišić su odlučili su ga nadmašiti i došli jako blizu toga. Markić je dodao ‘loptu s očima’ a Jurišić je tu istu perfektno primio i elegantno zaobišao Galića te izjednačio rezultat. S 3:1 se otišlo na poluvrijeme. Do 24′ smo gledali kamilicu u kojoj su BE-ternovci iščekivali da semafor pokaže 0:00 što prije. S tim se nije složio Josip Jukić i blitzkriegom s dva pogotka umalo doveo do boda SM Ringoel. Kažemo umalo, jer su Ledinščak i Rendulić izrežirali pogodak koji je značio pobjedu BE-terne.

Zadnji susret između Skil Infinitas Auta i Kumova nam je pružio odličnu utakmicu u kojem smo pravo lice i Skila i Kumova. Skil Infinitas Auto je najavljeno jedan od favorita, koji ipak (još) ne pokazuje to na terenu, dok su Kumovi pokazali da znaju biti iznimno pragmatični i ubojiti. Pokazali su to i u ovom susretu, osobito Čurčić i Crnčević koji su svojim pogotcima trasirali put ka pobjedi. U posljednjoj minuti pogodak Ačkara je samo ublažio poraz Skila, koji mora krenuti pobjeđivati. I to u serijama.