Tko bi rekao da će nam Liga za Ostanak OŽUJSKO MNL FFER 26 ponuditi zanimljivije dvoboje ove nedjelje u Martinovki. A uistinu je tako i bilo. Već počevši od prve utakmice između OptimIT-a i Microblinka. No, krenimo redom. Microblink je bolje otvorio susret te je poveo zgoditkom Krznara iz slobodnog udarca polovicom prvog poluvremena. Marko je pronašao pukotinu u živom zidu i doveo svoju ekipu u vodstvo. Bio je to poticaj OptimiIT-u da se trgne te Planjar koristi asistenciju Knezića za poravnanje rezultata dvije minute prije kraja poluvremena. I kada se već činilo da na poluvrijeme idemo s izjednačenim rezultatom, uporni Halambek prolazi po desnoj strani i u sredini pronalazi Radonića koji pet sekundi prije kraja opet dovodi svoju ekipu u vodstvo. Cijelo drugo poluvrijeme se Microblink dobro branio, pa čak i sa igračem vratarem u polju. Minutu prije kraja Radonić je opet najprisebniji u šestercu te odbijenu loptu iz slobodnog udarca posprema u mrežu za +2. OptimIT u zadnjoj minuti žuri i Marček sa dva lagana istčavanja zabija na prazan gol za pomalo iznenađujuću pobjedu Microblinka koja čini zadnje kolo pred playoff jako zanimljivim.

U drugom susretu Lige za Ostanak aktualni prvaci su poveli već nakon dvije minute. Šako je lijepim udarcem doveo svoju ekipu u vodstvo. Nakon tog zgoditka bilo je još par izglednih prilika za minus5, ali bez golova sve do 13. minute kada Popović lijepo poentira na dodavanje Šake. U nastavku susreta je Zakon se “probudio” te smanjuje preko Silića koji lijepo potkopava Habazina za smanjenje vodstva. Popović je još jednom najprisebniji u šestercu i uspjeva ugurati loptu u mrežu iz drugog pokušaja za vraćanje na +2. Nakon primljenog gola minuta predaha, konsolidacija i vratar u polju za je Zakon donosi instant pomak. Pavalić koristi proigravanje Silića na drugu vratnicu i smanjuje vodstvo protivnika. Do kraja susreta je Zakon je nastavio sa vratarem u polju te im se to i isplatilo. Silić zatvara izigranu akciju sa vratarem u polju i poravnava rezultat. U zadnje tri minute mreže su mirovale i na kraju remi koji aktualne prvake dovodi u pomalo nezavidan položaj pred zadnje kolo.

U posljednjem susretu dana iskusniji SM Ringoel prepustio je inicijativu Futsal Dinamu te im se to pokazalo isplativo. Iako je Dinamo imao par izglednih prilika, SM Ringoel je poveo preko Čagalja koji je pomalo iznenadio vratara Dinama svojim udarcem, a zatim je Kolobara povećao vodstvo tri minute kasnije. Dinamo je uzvratio preko Šabana koji se minijaturom oslobodio svog čuvara te pogodio odmjerenim udarcem s ruba devet metara. U posljednjoj minuti prvog poluvremena prvo Šandrk povisuje na +2, ali odmah zatim Šaban uzvraća i smanjuje zaostatak. Opet identična situacija, oslobađa se čuvara i još jednom pogađa. U nastavku susreta SM Ringoel ponovo povećava vodstvo. Juričić je odradio većinu posla, probio je po desnoj strani i uposlio Šandrka koji rola vratara Dinama i poentira. U zadnjih pet minuta Dinamo pokušava sa vratarem u polju, ali bezuspješno. Dapače, Juričić se probija po desnoj strani i povećava prednost SM Ringoela. Na samom kraju Šaban zabija svoj treći zgoditak samo da ublaži poraz. Vrijedna tri boda za SM Ringoel te još jedna utakmica za “učenje” na strani Futsal Dinama.