Iako smo prvi susret drugog kola OŽUJSKO MNL FFER 28 najavili kao “ispit kojeg bi Plavi Mjesec trebao lako položiti”,  Microblink je očito dao sve od sebe da dokaže i pokaže kako ove sezone misle jako ozbiljno. Nije niti čudo. (P)ojačani aktualnim prvakom, Miroslavom Filipovićem, Rotim, Carin i društvo imaju s kim krčiti puteve do pobjeda. I gotovo do su ove nedjelje iskrčili jedan jako stjenoviti, no pred kraj su se uplašili i posustali pred zadnjim kamenom. Upravo su Filipović i Carin doveli Microblink u Vatikan, ali je Plavi Mjesec, svojim poznatim igračem-golmanom spriječio Rotima i društvo “da vide Papu”. Doduše, vjerojatno bi Rotim prije utakmice objeručke prihvatio podjelu bodova, no ovaj put, nakon susreta, sigurno nije bilo toliko zadovoljstva s bodom.

Aktualni prvak je, sukladno našim predviđanjima, upisao i drugi poraz i tako preuzeo “fenjer” lige. Nismo dugo vidjeli ovako napadački raspoloženu Be-ternu. Darijo Markić nas svojim pucačkim arsenalom nije iznenadio, no četiri pogotka, a ukupno sedam od Be-terne je ipak previše ako nosiš titulu aktualnog prvaka. Četiri postignuta pogotka mala su utjeha Cvjetno 9y.co, koji ukoliko i u sljedećem kolu izgubi, mora prvo gledati kako se domoći doigravanja, a tek onda sanjati o prve dvije pozicije na tablici. Utakmica je bila jednosmjerna od početka, a iako je Markić postigao čak četiri pogotka, epitet pogotka susreta, a i čitavog dana odlazi Mirku Rogošiću. Sve u svemu, rapsodija Be-terne, koja, ukoliko ostane ovako “ozbiljna” postaje kandidat za prvu nagradu.

Kako to?! nije imao uspješan debi u natjecanju. Pauza u prvom kolu očito je ostavila danak i ovo danas je bilo sve samo ne na razini kakvu očekujemo od Dubrovčana. No, krenimo redom. Kako to?! je najprije “zaledio” Mihaljević u petoj minuti susreta, da bi ih samo dvije minute kasnije, još dublje gurnuo Suden, pogotkom za 2:0. Pokušali su igrači Ars Future pomoći Kako to?! (ipak im je ovo bila prva utakmica u natjecanju), pa je tako Lelas nes(p)retno gurnuo loptu u svoju mrežu pred odlazak na poluvrijeme. Na tom istom poluvremenu su se obje ekipe očito dogovorile da će fokus biti na obrani, jer smo u posljednjih 15 minuta vidjeli samo još jedan pogotak. I to ponovno Sudena, koji je olakšao delegatu posao odabira najboljeg igrača susreta.

Očekivali smo nervozni i nabrušeni Skil FC u ovom kolu, s obzirom da su ružno poraženi u prvom, no i Maven Mule se postavio također kao momčad koja ne želi izgubiti u ovom dvoboju. U tako naelektriziranoj atmosferi, bolje se snašao Skil FC te je na odmor otišao s prednosti 1:0, koju mu je donio, tko drugi nego Alen Romić. U nastavku gotovo jednaka priča, u 21. minuti vodstvo povećava Orešković te su se obrisi pobjede Skil FC počeli nazirati. No, kreće povratak Maven Mule-a. Najprije Jukić zabija za smanjenje četiri minute prije kraja susreta, na asistenciju Damičevića, a onda u posljednjoj minuti poravnava i postiže konačan rezultat Janušić.

Minus5 je potvrdio svoju dobru formu pobjedom nad Je Zakon. Pobjeda od 7:0 u prvom kolu tako se pokazala kao sve samo ne slučajna, te Je Zakon bio prepreka koju je Minus5 jednostavno morao savladati. I relativno jednostavno ju je savladao, iako je listu strijelaca otvorio Petar Cota u 11. minuti. No, Veseljak je poravnao do poluvremena a Požega i Halužan dovode minus5 u vodstvo koje do kraja susreta nisu ispuštali.