Da ste nekoga prije početka OŽUJSKO MNL FFER 15 pitali tko će se prvi kvalificirati na Final Four lige, malo tko bi prstom ukazao na Estare Culto. No upravo su crni prvi “čekirali” karte za najbolje četiri momčadi sezone. Zbog toga smo odlučili kontaktirati zvijezdu crnih, Milana Kajganića, popularnog Miću da nam da par informacija iz prve ruke.

Najprije, čestitam na plasmanu u polufinale. Malo je to tko očekivao od vas ove sezone?

Hvala na čestitkama, odličan je osjećaj biti u polufinalu kolo prije kraja lige. Slažem se da je iznenađenje, čak i za nas same, ali iznenađenje nije potpuno jer smo konstantno kroz cijelu sezonu na prvom mjestu.

Pa s obzirom na rezultate iz prošlih sezona, moraš se složiti samnom da je Estare Culto na prvom mjestu ipak iznenađenje. To je billo i moje drugo pitanje. Što je to toliko različito od prošlih sezona?

Ovo je treća sezona od kada igram za Estare i nije se ništa puno promijenilo u odnosu na prvu, osim što smo iskusniji i što smo preboljeli neke dječje bolesti. Jedna stvar je različita u odnosu na prije, a to je da je kapetansku ulogu u ekipi početkom sezone preuzeo Stipe Marušić i svojim znanjem i iskustvom donio dodatnu dozu hrabrosti i odlučnosti među nas ostale. Svaki igrač ima puno više samopouzdanja i to nam puno znači.

Mislim da svi znaju za Estare i kako igra Estare. Kako bi ti opisao momčad Estarea ukratko? Kakvu ulogu igra Mićo (Milan Kajganić) u njoj?

Estare Culto je momčad od 13, ili 14 igrača u kojoj svaki igrač zna svoju ulogu. Strašno uvažavamo jedni druge, neki se ističu svojim iskustvom, neki borbenošću, a neki strašnom voljom i njima najviše i skidam kapu. Radi se o Trajku i gazdi Miljenu koji su najredovitiji na utakmicama i na terminima iako nemaju preveliku minutažu na samim utakmicama. Nama ostalima sa većom minutažom to znači da nemamo pravo na prešetavanje po terenu i glumatanje. Moja uloga je staviti se na raspolaganje ekipi i raditi ono što izbornik traži od mene. Ove sezone su to golovi i asistencije.

Znam da sanjate, ali što misliš koliko imate “snage” za potuć’ se za titulu prvaka ove sezone? Odmorni ćete čekati rasplet doigravanja..

Malo me plaši taj nedostatak utakmica do polufinala, ali definitivno je ovo bolji rasplet za nas. Da ne sanjamo, ne bi igrali ovu ligu i definitivno mislim da imamo snage za otići do kraja. Svi znamo da je za osvajanje potrebna i velika doza sreće, a mi ćemo ju svojom igrom i zalaganjem pokušati isprovocirati.

To bi bilo to.. Zahvaljujem na dobrom razgovoru i sretno!
Hvala i tebi. Želim svim ekipama uspješan završetak lige, a Estareu da pobjedi bar još dvije utakmice do kraja.