Intervju s Markom Ivankovićem, voditeljem Luka Ploče d.d. zamislili smo kao uvod u 4. i 5. kolo OŽUJSKO MNL FFER 21. No, ideja nam je propala, te će intervju ipak ugledati svjetlo dana nakon burnog vikenda. No, zato sigurno nije manje atraktivan intervju uvijek zanimljivog sugovornika!

Marko, Kad ste kretali (Luka Ploče d.d.) u avanturu zvanu OŽUJSKO MNL FFER 21, jeste li mislili da ćete nakon tri kola biti na začelju jedne od Skupina?


Nestrpljivo smo iščekivali početak lige. Cijelo ljeto smo vijećali, što ćemo, kako ćemo. Par dana uoči samog početka bili smo pravo nabrijani, nismo više mogli čekati da krene prvo kolo. Mislim da smo jednostavno u svoj toj želji i izgorili. Očekivali smo mnogo, ali prva utakmica nas je malo spustila na zemlju. Izgledali smo kao da smo se svi prvi put sastali s loptom u životu. S iduće dvije utakmice smo poprilično zadovoljni, iako smo osvojili samo jedan bod i na začelju smo skupine. Pristup je bio kvalitetan, jednostavno je falilo malo koncentracije u završnici što će nadam se nadoći u nastavku prvenstva.


Kakav je prvi doživljaj lige? Što dečki koji nisu do sad igrali OŽUJSKO MNL FFER kažu o ligi? Jesu li svjesni da je Skupina B ipak proglašena “lakšom” od Skupine A iliti Skupine Smrti?

Praktički svi dečki, osim mene i Puljića nisu nikada sudjelovali u ovom natjecanju. Prvi utisak mojih suigrača je odličan. Prije svega su prezadovoljni organizacijom i ozbiljnošću koju nam nudi ova liga. Aplikacija ih je sve oduševila, isto tako i ja ovim putem skidam kapu za profesionalnost, naravno mjesta za napredak još ima, ali nastavili se raditi ovim tempom na našu ligu će biti ponosan svaki FER-ovac. Dečki jedino imaju primjedbu što ova prva faza igra samo 2×15 minuta, ali nadamo se da ćemo proći u playoff i da će svi stići pokazati svoje futsal umijeće. Dečki su upoznati sa svim našim budućim protivnicima, isto tako i znaju da nas je pomazio ždrijeb, ali jednostavno kada se upustite u ovakvu avanturu ne vrijedi ona “Kako ćemo? Lako ćemo.”

Vidio si većinu momčadi svoje skupine, pa vjerojatno i znaš ostale momčadi. Koga vidiš kao favorite lige, koje momčadi se ističu kao one koje će stići do završnice?

Nakon tri kola smo mogli vidjeti tko kako diše i stoji na terenu. Upoznat sam manje više sa svim momčadima. Po imenima, a i do sada pokazanom Adacta na mojoj ljestvici kotira dosta visoko. Individualna kvaliteta je prisutna, ali vidjet ćemo s vremenom kako djeluju na terenu kao kolektiv. Plavi mjesec i Qualia, već uigrane momčadi s puno utakmica u nogama su definitivno potencijalni kandidati za odlazak daleko i ove sezone. Još je možda malo prerano da izdvajam neku od momčadi kao izrazitog favorita, ali sigurno je da uzbuđenja neće nedostajati.

I za kraj Marko, što očekuješ od ovog duplog programa ovog vikenda? Futsal Cirkus i je Zakon čekaju u 4. i 5. kolu?

Očekujem dvije vrlo zahtjevne i tvrde utakmice. Znamo da će nas na suprotnim stranama čekati dva izvrsna prvoligaška golmana. Nadam se da će nam to biti dovoljno dobar motiv da popravimo našu realizaciju. Futsal Cirkus je jedna jako neugodna momčad koju maksimalno respektiram, igraju već dugo zajedno, uigrani su, za razliku od nas sezonu su otvorili vrlo dobro, sigurno je da nas čeka jako težak posao. Ipak, o momčadi koja nakon tri kola ima gol razliku 11:0 neću ni trošiti riječi. Pristup u obje utakmice će nam biti najbitniji, uz više koncentracije u završnici nadam se da ćemo doći do prijeko potrebnih bodova ovaj buran vikend.