Nakon jednomjesečne pauze vraćamo se na parkete Martinovke i nastavljamo borbu za plasman u Ligu za prvaka. Kako su preostala još samo tri kola, nakon ovog vikenda i duplog programa mnoge stvari bi mogle biti jasnije, no krenimo redom.

Prva utakmica 7. kola donosi nam sraz između prvoplasirane i posljednjeplasirane ekipe skupine A. S obzirom da je ekipa Equidema u svojim dosadašnjim utakmicama izgubila samo dva boda, a ekipa Yugo 45 nije upisala niti jedan bod, za pretpostavljati je da će ova utakmica od početnog zvižduka ići na stranu Equidema.

Drugi susret subotnjeg jutarnjeg programa donosi sraz između Antenze i Galerije. Gledajući kroz povijest, ekipa Atenze je najviše napredovale kroz sezone igranja MNL FFER lige, ali nikako nisu uspjeli okruniti svoj napredak medaljom. U goste ima dolazi Galerija koja je u dosadašnjem dijelu natjecanja podbacila te će se morati dobro potruditi da iznenadi domaćine.

Iako su najavljivali rapsodiju ove sezone, Cvjetno nije dobro počelo te su do sada upisali samo jednu pobjedu. Morat će unijeti reda u ekipi jer igraju protiv već dobro poznatih “stranaca” FKIT Tigrova. Tigrovi su do sada pokazali volju i želju od prošle sezone, te koračaju prema Ligi za prvaka. Ako Cvjetno želi ići tim koracima, moraju se što prije probuditi.

U posljednjoj utakmicai skupine A iskusni RAO dočekuje novopečeni Futsal Pravo. Dok RAO pokušava osvojiti što više bodove koje će prenijeti u Ligu za prvaka, Futsal Pravo se još prilagođava na ligu i pokušava doći do karte koja ih vodi tamo. Da li će Brnićeva ekipa još više zapečatiti prolaz u Ligu za prvaka ili će Ivićeva ekipa doći bliže karti, odlučiti će želja i volja pojedine ekipe.

 

Prvi susret u skupini B će nam ponuditi derbi između najvećeg iznenađenja dosadašnjeg dijela, Pjesnika i najvećeg razočarenja, Pule. Ove sezone ekipe kao da su zamjenile uloge i sada Bebić i ekipa u susret ulaze kao bolje plasirana momčad. Za vidjeti nam ostaje da li su Puležani uspjeli pokrpati svoj rooster i vratiti se na pobjedničke staze ili su Bebićeve trupe još više ojačale i spremne su za viši rang.

Iako su već ranije nastupali, Landeka i ekipa se još nisu nisu prilagodili ligi pošto trenutačno zauzimaju posljednju poziciju u skupini bez osvojenog boda. Ako misle poduzeti nešto u vezi toga, onda im je sad krajnje vrijeme. U goste im dolazi oscilirajuća ekipa Jokera koja zna biti jako neugodna jednu utakmicu, a drugu utakmicu totalno razočarati. Ostaje nam vidjeti u kojem raspoloženju će ekipa Jokera kročiti na teren.

Spanovci nisu dobro započeli sezonu jer u 5 utakmica imaju samo 4 boda, dok njihov protivnik OptimIT imao stopostotan učinak ove sezone i pokazuje da ove sezone misli ozbiljno. Pokazalo se da su dolasci Andrića i Čirjaka donijeli stabilnost u ekipi OptimITa, te ako Spanovci žele pokazati nadmoć morat će se jako potruditi.

Posljednji susret 7. kola donijet će nam jako zanimljiivu utakmicu. Hennessy koji se bori za Ligu za prvaka dočekuje branitelje naslova Adactu. Iako Adacti nedostaje dvojac Limić – Ukalović za očekivati je da opet napadaju naslov prvaka, dok Hennessy mora dokazati da li može parirati braniteljima naslova.