Da su okolnosti drukčije, ovu bi utakmicu vjerojatno najavljivali kao igru mačke i miša. Mačka bi bila goropadni Bubanj koji je i bez pomoći Horvata i Grgića, pojačanja iz Alumnusa, došao do četvrtfinala OŽUJSKO MNL FFER 12. No, okolnosti su se promijenile, netko iz Bubnja je napravio grešku u koracima te su golman Petar Anthony Knežević i Nikola Grgić ostali bez mogućnosti nastupa u playoffu. Mačka je ostala bez zubiju, te su se osnosi na terenu promijenili, ali i u taktičkoj pripremi utakmice. Tako je gotovo sigurno da će Vlatko Brnić opet osvanuti u ulozi igrača-golmana i da će više vremena provesti na protivničkoj strani nego na svom golu.

S druge strane, Estare Culto zna što ga očekuje, te ima više od 10 dana da pokuša uvježbati obranu i pripremi se na najbolji mogući način za utakmicu. Sigurno je da je voditelja “crnih” Miljena Mikića obradovala utakmica osmine finala u kojoj Hennessy je izgledao potpuno nemoćno a Estare Culto kao momčad vrijedna final-foura OŽUJSKO MNL FFER 12. Nader Salameh i Bernard Pavelić bili su precizni i ubojiti a Šušković je dopustio počasni pogodak Hennessy-u tek u posljednjim trenucima utakmice. Cijela momčad “crnih” odisala je kompaktnošću, što nije bio slučaj ove ali i prethodne sezone. Da li je Estare našao dobitnu kombinaciju; da li trojac “stranaca” Čavka-Pavelić-Marušić dobitna kombinacija?

Andrija Čajić nam je ovako najavio utakmicu; “Bubanj nam je dosad bio nepremostiva prepreka. Ali kako igraju ove sezone, mislim da imamo šanse. Ako odigramo koncentrirano kako znamo, bez jeftinih kiksova, bit ćemo jako opasni. Dosta smo se pogubili u zadnje dvije sezone i sad je vrijeme za još jedan final four. Atmosfera će bit uzavrela“, dok je Davor Šušković bio malo opširniji; “Nakon loše prošle sezone nitko nije bio dovoljno hrabar da postavi cilj za ovu sezonu. Odlučili smo se dovesti još jednog stranca – Stipu Marušića, koji je svojom igrom, ali i ogromnim znanjem i savjetima uveo reda i poboljšao igru. Istina je da imamo nekoliko vrhunskih pojedinaca, ali glavna prednost Estarea je ekipa i atmosfera u ekipi. Svjesni smo da smo ove sezone izgubili sve utakmice od ostale petorke, no također smo svjesni da iza sebe imamo najbolju utakmicu sezone i da nam je napokon u glavi da možemo do kraja. Što reći o Bubnju? Moja matična ekipa za koju ću uvijek reći da sam samo na posudbi u Estareu dok me Mile ili Brko ne povuku nazad. Vrhunski dečki, vrhunski igrači, ekipa koja je mogla i trebala osvojiti sve sezone MNLFFER-a do sada. Srećom po nas, u završnicu ulaze bez golmana i ako uspijemo odgovoriti na njihovu igru s golmanom igračem i iskoristiti svoje šanse kojih će sigurno biti, vjerujem da ih prolazimo. Za kraj, moram reći da svi jedva čekamo utakmicu i da smo željni našeg trećeg final-foura!”

O Bubnju više-manje sve znamo. Bilo da je riječ o OVB-u, Bubnju, RAO-u ista je priča, skupina futsal “profesionalaca” koja pojavom jake Adacte nije više tako uvjerljiva te ne kotira kao prvi favorit za osvajača. Novo lice je Matej Horvat, visoki ljevak iz MNK Alumnusa koji će donijeti Bubnju raznovrsnost, ali i nekoga koji može jednim potezom donijeti prevagu. O izostancima nećemo ponovno, tek možemo tvrditi da će se zasigurno osjetiti. Voditelj Bubnja Vlatko Brnić je ovako najavio utakmicu; “Kao što svi već znaju nama će nedostajati Knežević, Grgić i Ungarov. Vidjet ćemo može li Ledinščak odvesti ekipu u polufinale, da li se Šagud vratio do kraja u natjecateljsku formu, da li je Banana pojačanje na papiru ili i na terenu, može li Cota biti koncentriran 40 minuta, te mogu li ja 40 minuta dostojno zamjeniti Anthonia. Ako se ovo gore posloži na pravi način mislim da polufinale nije upitno. Znam da dečki u crnim dresovima čekaju ko’ zapete puške, Estare Culto je prije svega odličan kolektiv, na sve utakmice dolaze u velikom broju, a sa Stipom (Marušić) su samo dobili dimenziju više. Ekipa koja igra odličnu obranu sigurno će nas staviti u velike probleme. Sve se svodi na to hoće li Bubanj više griješiti u napadu ili Estare Culto u obrani.”

 

Početne postave:

BUBANJ
Brnić – Brčić, Horvat, Cota, Ledinščak

ESTARE CULTO
Šušković – Pavelić, Salameh, Čajić, Marušić

Naša prognoza: 60% – 40%