I u ovom dvoboju propozicije koje određuju uvjet nastupa stranaca u playoffu su uzele svoje žrtve. U četvrtfinalni dvoboj OŽUJSKO MNL FFER 12 Adacta ulazi bez svoja dva KIF-ovca, Ivana Zorića i Nikole Sigurnjaka. Gotovo sigurno u sastavu neće biti kapetana Adacte Mate Tomića, a upitan je nastup i Duje Limića. Već u dvoboju protiv Atenze Zoom Zoom vidljiv je bio igrački hendikep Adacte, no kvaliteta jednog Filipa Ukalovića te Daria Markića je presudila i odvela pobjedu na stranu aktualnog prvaka. No hoće li to biti dovoljno protiv organiziranije Pule koja se cijele sezone muči bez svoje alfe i omege ekipe, Deana Medena? Gotovo svi sudionici ovog četvrtfinala najavljuju tešku, tvrdu utakmicu, pa tako i Filip Ukalović, najbolji pojedinac utakmice osmine finala; “Očekujem jednu tvrdu i neizvjesnu utakmicu, maksimalno nabrijanu sa oba dvije strane. Siguran sam da je individualna kvaliteta na našoj strani, no neće biti lako protiv njihove borbenosti i timskog duha. Mi ćemo dat sve od sebe da pobjedimo, jer je Adacti uvijek i jedino cilj naslov prvaka. Ovim putem bih pozvao sve na ovaj vrhunski futsal spektakl.”

Adacta, kako smo već najavili, će se orijentirati na igru jedan-na-jedan Ukalovića i pitanje je samo hoće li ga tko moći zaustaviti. Uspiju li to zeleni, pola posla su napravili. U napadačkom dijelu ih do sada u sezoni izvlačio Josip Grubeša, čija se razina igre i prilagodbe povećava iz kola u kolo te će on biti jedna od najvećih opasnosti za vrata Dalibora Lukića. Vratare smo malo zaboravili, a upravo bi oni mogli odlučiti ovaj dvoboj. Prednost iskustva je na Lukićevoj strani, no Antonio Vuk je pokazao u osmini finala da je u odličnoj formi i kako bi mogao biti enigma za napadače Adacte. Za FKIT-ovce je bio, no hoće li biti za “velike” dečke?

Pulski gladijatori se muče ove sezone bez Deana Medena. Ozljeda trbušnog zida voditelja i najboljeg igrača Puljana “osakatila” je zelene, pa su mnogi predviđali pulski Titanik, odnosno neulazak Puljana u playoff. Korak po korak, pulska barka je doplutala do četvrtfinala, nadomak final-foura. Ukoliko u obrani naprave dobar posao, zaustave Ukalovića i Markića, Puljani će preko Mališe, Živolića i Grubeše sigurno nešto napraviti u napadu. Ne smijemo zaboraviti ni prekaljene suidionike mnogih završnica Butkovića i Bonacu, kao robusnog pivota zelenih Džapu, koji će svojim iskustvom zasigurno dodati uteg na vagu Pule. Kao što smo već najavili, puno će ovisiti o raspoloženju golmana Pule koji je ovako najavio četvrtfinalni susret; “U ovom četvrtfinalu nas čeka jedna jako zanimljiva i napeta utakmica, dva vrlo kvalitetna protivnika. Utakmice s Adactom su uvijek napete i neizvjesne do posljednjih sekundi, vjerujem da će takva biti i ova. Nama u ovoj utakmici igra samo pobjeda, jedino nas ona zanima u četvrtak i vjerujem da ćemo doć do nje. Dobra smo ekipa, mislim da vrijedimo i da možemo postati prvaci po prvi puta. Idemo korak po korak, prvo Adacta, a onda ćemo vidjet.”

Za kraj smo ostavili izjavu jednog od najiskusnijih igrača ovog dvoboja, već spominjanog Bonace; “Očekujem tvrdu utakmicu protiv Adacte. Oni će sigurno pokušati nametnuti svoju igru i nadigravati se, kao i svaku drugu utakmicu. Mi im moramo to onemogućiti ukoliko želimo final-four u subotu. Iako im nedostaju neki važni igraci, oni su i dalje jaka ekipa koja u ovaj susret ulazi kao favorit. Mi ćemo se boriti do kraja pa sto bude. Aktualno svjetsko prvenstvo pokazuje da svatko ima šanse pa tako i Pula protiv Adacte

 

POČETNE POSTAVE

ADACTA

Lukić – Ukalović, Bošković, Markić, Catela

PULA GLADIATORS

Vuk – Butković, Mališa, Bonaca, Grubeša

Naša prognoza: 60% – 40%