Zanimljivo se “društvance” skupilo u Skupini B OŽUJSKO MNL FFER 13. Za razliku od Skupine A, kojom bi trebale dominirati tri momčadi, u Skupini B se jedino prvak Bubanj ističe kao favorit za ulazak u Ligu za Prvaka. Za ostala tri mjesta koja vode na isto mjesto ima dosta pretendenata. Najozbiljnijim kandidatom definitivno možemo smatrati momčad Uvik Kontra, bivši Equidem/Torcida, koja sa dobro poznatim sastavom zacijelo može ostvariti taj cilj. FKIT Tigrovi su već dvije sezone zastali na nižoj stepenici od očekivane. Upoznavanje s ligom je prošlost, uigranost ali i kvaliteta ove momčadi ove sezone jednostavno mora doći do izražaja. Narančasti su i prošle sezone najavljivali velike stvari, no njihov motor je na putu jednostavno stao. Gretić i ekipa nemaju više izlika, ova je sezona = ona. Treći kandidat je Estare Culto koji je, kako nam je i Miljen Mikić rekao, prebrodio krizu i s dolaskom Marušića iskoračio prema naprijed. Vratila se ona discipliniranost “crnih” i poznata obrana. Šuškovića na golu te Marušića u vrhu napada trebao bi povezivati pojačanje iz SPAN-a, Milan Kajganić. Populanom Mići izgleda da je dosadaio SPAN te je odlučio svoju sreću (ali i možebitni ponovni naslov) potražiti negdje drugdje.

U drugu skupinu momčadi ćemo svrstati one kojima je cilj ući u Ligu za Prvaka, no neće biti ni razočarani dobrim omjerom i plasmanom u doigravanje iz Lige za Ostanak s dosta prenešenih bodova. To su SPAN, Galerija i GMNK Cvjetno koji se značajno pojačao u odnosu na prošlu sezonu. Cvjetno su pojačali braća Matošević koji su do ove sezone branili boje Atenza Zoom Zoom, te samo ostaje vidjeti na koji način će se uspjeti prilagoditi novoj srediti i koliko će ta simbioza biti dobra. Ukoliko bude na razini očekivanja, po našem mišljenju GMNK Cvjetno će u Ligu za Prvaka. 

Pjesnici, Grupa TNT te Galerija su već stabilne momčadi OŽUJSKO MNL FFER, no koje nažalost uvelike ovise o svojim rezultatima. Ako ih rezultati u prvih par kola posluže, bit će opasan protivnik za svakoga. A ako kola krenu nizbrdo već od samog početka, teško će ih netko moći zaustaviti. 

No, pravo stanje stvari ćemo tek vidjeti sutra kada krenu utakmice prvog kola. Na kraju krajeva, teren je pravi pokazatelj svega, te će pokazati koliko smo pogodili/pogriješili našom kratkom analizom.