Dana 10. veljače 2019. godine, u 11.54h, voditelj momčadi Cvjetno Pinkdroids, Mario Slepčević, predao je žalbu organizatorima OŽUJSKO MNL FFER 21, napisanu na komad papira i potpisanu, predajući također i taksu od 300kn, sukladno Članku 21. Propozicija za natjecanje OŽUJSKO MNL FFER 21.

Organizatori su, najprije ustvrdili da je igrač minus5 momčadi, Hrvoje Žuvela doista dobio tri žuta kartona u 4., 11. i 13. kolu OŽUJSKO MNL FFER 21 te prema Propozicijama, odnosno Članku 21. nije imao pravo nastupa u 14. kolu OŽUJSKO MNL FFER 21. Organizatori su potom, pozivajući se na Članak 20. Propozicija OŽUJSKO MNL FFER 21 (http://mnlffer.com/propozicije/ozujsko-mnl-ffer-21/) presudili da je žalba opravdana, odnosno da je Hrvoje Žuvela, igrač momčadi minus5 nastupio na utakmici 14. kola OŽUJSKO MNL FFER 21, minus5 – Qualia i time prekršio Članak 20. Propozicija OŽUJSKO MNL FFER 21 koji glasi:

Članak 20.

Nakon treće dobivene opomene žutim kartonom, igrač pauzira jednu utakmicu, dok igrač kažnjen crvenim kartonom također automatski dobiva kaznu neigranja utakmice sljedećeg kola, dok u slučaju težeg prekršaja, organizator može izreći kaznu zabrane igranja većeg broja utakmica ili zabranu igranja do kraja natjecanja. Na odluku povjerenstva natjecanja, igrači i momčadi nemaju pravo žalbe. Opomene (ne i suspenzije) se “prenose” kroz natjecanje, sve do playoffa. Nakon završetka posljednje utakmice LzP i LzO opomene se brišu, no ne i suspenzije. Nakon četvrtfinalnih utakmica, BRIŠU se kartoni, kao što je to praksa na velikim natjecanjima (World cup, EURO..). Tako da u finalu jedino neće smjeti nastupiti igrači koji će zaraditi crveni karton u polufinalu OŽUJSKO MNL FFER 21. No, brisanje kartona ne znači da se brišu suspenzije iz četvrtfinalnih utakmica.

Utakmica minus5 – Qualia se tako registrira rezultatom 3:0 (b.b.) za momčad Qualia, dok će igrač minus5 Hrvoje Žuvela morati odraditi suspenziju na prvoj mogućoj utakmici.

Uplaćena taksa od 300kn, po Propozicijama će se vratiti uplatitelju.

Na ovu odluku, organizatori uskraćuju pravo na žalbu.