Kao što smo početkom sezone se dogovorili na tehničkom sastanku, i ove sezone ćemo imati OŽUJSKO MNL FFER DRAFT. Kao i prošle sezone, dat ćemo mogućnost igračima koji sa svojim momčadima nisu uspjeli ući u playoff, da ipak “vide” playoff, ali kao igrači neke druge momčadi. S obzirom na kratkoću vremena između zadnjeg kola ligaškog dijela natjecanja, draft će se održati u nedjelju, 24. siječnja 2016., u 18.45 po sljedećim pravilima.

– draftiraju se isključivo igrači koji nisu ušli u doigravanje.
– momčadi biraju igrača ovim redoslijedom; (prva bira momčad koja je završila kao drugoplasirana u Ligi za Ostanak, pa zatim momčad koja je završila na drugom mjestu Lige za Ostanak, pa zatim osma momčad Lige za Prvaka, itd.)

1. 2.-plasirani LzO
2. 1.-plasirani  LzO
3. 8.-plasirani  LzP
4. 7.-plasirani  LzP
5. 6.-plasirani  LzP
6. 5.-plasirani  LzP
7. 4.-plasirani  LzP
8. 3.-plasirani  LzP
9. 2.-plasirani  LzP
10. 1.-plasirani  LzP

– momčad koja draftira mora imati svog predstavnika (fizički) na draftu.
– momčad koja nema predstavnika na draftu smatrat će se da je odustala.
– ukoliko momčad izabere nekog igrača, a on ne pristane pristupiti toj ekipi, igrač nema pravo biti draftiran od bilo koga drugoga, dok momčad koja ga je htjela draftirati ima pravo opet drafta, do pristanka nekog drugog igrača ili odustajanja od drafta.
– momčad ukoliko draftira igrača, a već ima 14 igrača u rosteru, se mora “odreći” nekog svog igrača.
– ukoliko je igrač kojeg se draftira “stranac”, a momčad već ima tri stranca u rosteru, mora se “odreći” jednog stranca.

Ukoliko želite prisustvovati draftu, dođite u Martinovku, prije prve utakmice osmine finala, u nedjelju 24. 01. u 18.45!

 

draft