Kao što smo početkom sezone se dogovorili na tehničkom sastanku, i ove sezone ćemo imati OŽUJSKO MNL FFER DRAFT. Kao i prošle sezone, dat ćemo mogućnost igračima koji sa svojim momčadima nisu uspjeli ući u playoff, da ipak “vide” playoff, ali kao igrači neke druge momčadi. S obzirom na kratkoću vremena između zadnjeg kola ligaškog dijela natjecanja, draft će se održati u SUBOTU, 4. veljače 2016., netom prije početka prve utakmice osmine finala OŽUJSKO MNL FFER.

Da bi ždrijeb bio potpun, posljednjih šest (6) momčadi koje ne nastavljaju natjecanje u playoffu trebaju organizatorima lige putem e-maila (mnlffer@gmail.com) dostaviti popis s imenima igrača koji žele pristupiti OŽUJSKO MNL FFER DRAFT-u (u nastavku teksta draft). Ne postoji ograničenje na broj igrača koje pojedina momčad smije staviti na popis, ali za pristup draftu igrača koji se vodi kao stranac, on mora imati pravo nastupa u playoffu kako je određeno propozicijama lige, a ako se pak kasnije utvrdi da igrač nema pravo nastupa u playoffu, organizatori lige imaju pravo diskvalificirati momčad koja ga je “draftala”. U slučaju da pojedina momčad nema niti jednog igrača koji želi pristupiti draftu, nije dužna slati popis, tj. ukoliko momčad ne pošalje popis do PETKA, 3. veljače, 23:59, smatrat će se da je odustala od DRAFTA. Nakon što su sve momčadi poslale svoje popise, organizator će imena igrača koji imaju pravo pristupa draftu objediniti u jedan POPIS koji će se koristiti prilikom održavanja drafta, a koji će se u jutarnjim satima subote, 4. veljače poslati svim momčadima iz doigravanja. Momčadi koje imaju pravo poslati svoj popis igrača su: Agencija, Futsal Dinamo U21, mStart, Uvik kontra, Pjesnici i Futsal Megaton CB Kod Rojca.

Barem sat vremena prije održavanja drafta, svaka od preostalih deset (10) momčadi koja želi prisustvovati draftu dužna je poslati barem jednog svojeg predstavnika koji će draftati u ime svoje momčadi. Ime i prezime predstavnika momčadi su dužne dostaviti voditeljima lige na bilo koji način (E-mail, facebook, SMS, whatsapp, viber).

– momčadi imaju pravo draftati samo jednog igrača s POPISA, a odabrani igrač ne može odbiti momčad koja ga je draftala, te ga se nakon što je draftan uklanja s popisa i više ne može biti draftan od strane niti jedne druge ekipe

– momčad ukoliko draftira igrača, a već ima 14 igrača u rosteru, se mora “odreći” nekog svog igrača, odnosno ga zamijeniti

– ukoliko je igrač kojeg se draftira “stranac”, a momčad već ima četiri stranca u rosteru, mora se “odreći” jednog stranca.

– “stranac” bez uvjeta za nastup u doigravanju se NE MOŽE draftrati niti sudjelovati u zamjeni stranaca

– ukoliko momčad draftira “stranca”, a do drafta je imala tri stranca i manje, organizatoru se mora dati naknada predviđena za kotizaciju stranca na početku sezone

Redoslijed kojim momčadi pristupaju draftu određen je njihovim plasmanom u regularnom dijelu natjecanja, odnosno u Ligi za prvaka (dalje u tekstu LZP) i Ligi za ostanak (dalje u tekstu LZO) i to na način da najlošije plasirana ekipa LZO draftu pristupa prva, dok najbolje plasirana ekipa LZP draftu pristupa zadnja.

U konačnici, točan redoslijed kojim momčadi pristupaju draftu počevši od prve ekipe jest:

1. Drugoplasirana momčad LZO – Qualia

2. Prvoplasirana momčad LZO – VERN

3. Osmoplasirana momčad LZP – Brainless developers

4. Sedmoplasirana momčad LZP – Estare Culto

5. Šestoplasirana momčad LZP – OptimIT

6. Petoplasirana momčad LZP – Runjina Dica

7. Četvrtoplasirana momčad LZP – Grupa TNT

8. Trećeplasirana momčad LZP – Pula

9. Drugoplasirana momčad LZP – Cvjetno

10. Prvoplasirana momčad LZP – Adacta