Točno mjesec dana bili smo bez utakmice OŽUJSKO MNL FFER na terenima Martinovke, no 1. kolo je već pokazalo kako se isplatilo čekati. S pravom su se aktualni prvaci pribojavali njihovog prvog susreta u 29. sezoni, ali i prvog susreta uopće ove sezone. Maven Mule je dobio težak zadatak, no možda je i dobro krenuti najprije s težim zadacima? Kolobara ne gubi vrijeme, te preciznim udarcem donosi početnu prednost MM-u. To je bio poziv na buđenje aktualnih prvaka, ali i na rasplamsavanje do tada dosta usporenog tempa. Ipak, mreže su mirovale do dvije minute do kraja prvog poluvremena, kada Čilić odličnim pasom pronalazi Tvrtka Pajalića, koji rutinski rješava situaciju; zaobilazi golmana i izjednačava rezultat. U drugo poluvrijeme Plavi mjesec ponovno ulazi dosta labavo i dopušta još jedan odlazak u rezultatski minus. No, ponovno je Tvrtko Pajalić taj koji vraća stvari na početne postavke. Ovaj put iznuđuje šesterac, koji nedugo zatim i sam realizira. To kao da je demoraliziralo Maven Mule, koji ubrzo zatim prima još jedan pogodak, ovaj puta strijelac je bio Matković, na još jednu asistenciju Čilića. Do kraja susreta smo vidjeli još dva pogotka. Tvrtko Pajalić je kompletirao svoj hattrick, dok je Čilić zaokružio svoju odličnu predstavu pogotkom, postavivši konačan rezultat, 5:2.

U povijesti OŽUJSKO MNL FFER nismo puno puta gledali utakmicu bez pogodaka, a ove sezone nam se, eto, dogodila već u drugom susretu. Ne bi se baš kladili da ćemo u upravo ovom susretu doživjeti sušu golova, ponajprije misleći na napadački arsenal s kojim raspolaže Be-terna, no čvrsta, agresivna igra Microblinka, te nesavladivi Ivan Paljak rezultirali su konačnim rezultatom 0:0.

S obzirom da smo ove sezone dobili čak četiri nove momčadi u natjecanju, s nestrpljenjem su se čekali debiji svakog ponaosob. Prvi su na red dečki iz AP Fratelli, koji su krenuli dosta uraganski, upisavši par dobrih prilika, ali nažalost bez realizacije. Tu kao da su se “Braća” ispuhala, jer je Cvjetno 9y.co preko Žnidareca uspjelo kazniti sve njihove promašaje. Od laganog knockdown-a se AP Fratelli lijepim pogotkom Matije Čibarića uspjelo oporaviti, ali od knockout-a koji će uslijediti, nisu. Najprije Škorić zabija na asistenciju strijelca prvog pogotka za Cvjetno, a već na početku drugog poluvremena, Žnidarec dodaje drugu crticu na svojoj listi pogodaka. Tu su se debitanti gotovo 100%-o predali jer su dopustili još četiri gola u svojoj mreži. To opuštanje nikako ne može umanjiti dobru igru Cvjetnog, koji je u ovu sezonu krenuo puno bolje nego u prošlu. Igrač utakmice, ali i cijelog kola, Ivan Žnidarec također može biti zadovoljan svojim učinkom. Četiri pogotka i asistencija su ga instantno gurnule u najuži izbor za najboljeg igrača, ali i strijelca cijele sezone.

U prvom kolu OŽUJSKO MNL FFER 29 smo vidjeli i direktan ogled dvije nove ekipe u natjecanju; FutsalFER i Veprovi. U opreznoj utakmici prepunoj nesigurnosti i grešaka s obje strane, FutsalFER se bolje snašao. Lukačević je načeo mrežu Veprova, a gotovo na jednaki način poentira i Anton Macan. Veliku prednost je FutsalFER imao i brojnosti igrača, s obzirom da su Veprovi debitirali samo s 5 igrača. Točku na i, odnosu pobjedu s jedne strane stavio je Božović, dok će ovaj poraz Veprovi sigurno htjeti što prije zaboraviti.