OŽUJSKO MNL FFER nije preko ljeta spavao. Dapače. Dok se ekipe spremaju za napast titulu najboljeg, organizatori OŽUJSKO MNL FFER su se pobrinuli da pomoću partnera koji imaju interesa osiguraju što bolju organizaciju i funkcioniranje natjecanja u ovim, sportskim i ekonomskim, zahtjevnim vremenima. Jedan od takvih partnera je i tvrtka Photomath, koju ćemo u ovom članku predstaviti, a koja će vam u narednom periodu ponuditi još neke, vidjet ćete, jako zanimljive sadržaje.

Photomath je brzorastuća EdTech tvrtka čija je istoimena mobilna aplikacija #1 na svijetu za učenje matematike. Uz pomoć napredne tehnologije strojnog učenja, aplikacija skenira i potom rješava i objašnjava matematičke zadatke, bilo tiskane, bilo one napisane rukom.

Photomath je jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznih proizvoda, a njihov uspjeh zapečatila je i nedavna investicija Serije B od 23 milijuna dolara. Broj preuzimanja aplikacije je premašio 250 milijuna globalno, a aktivno ju koristi desetine milijuna korisnika u svijetu svaki mjesec, čime je Photomath postao najpopularnija mobilna aplikacija iz Hrvatske i jedna od najpopularnijih obrazovnih aplikacija svih vremena. Dostupan je na preko 30 jezika i 195 zemalja, a mjesečno riješi i objasni 2 milijarde matematičkih problema.

Photomath tim u Zagrebu je narastao na preko 130 zaposlenih i više od 150 studenata koji rade na kreiranju sadržaja, a imaju i tim od petnaestak ljudi u Silicijskoj dolini u USA.

Konstantno su u potrazi za vrhunskim AI, mobile, C++, frontend i backend inženjerima, ali i podatkovnim znanstvenicima i stručnjacima za DevOps, SysAdmin i Quality Assurance koje privlače ambiciozni projekti u sklopu izgradnje vrhunskog proizvoda. Više informacija na: https://careers.photomath.com/

Za više detalja o unutarnjem funkcioniranju Photomatha, njegovom content development procesu i web softverskoj infrastrukturi, pogledajte njihov kratki video “Behind-the-screens.”