Sveučilišni futsal se vratio na parkete dvorane Martinovka! Prvo kolo OŽUJSKO MNL FFER 15 nam je ponudilo pregršt iznenađenja. Između ostalog to prvo mislimo na remi u prvoj utakmici OŽUJSKO MNL FFER 15, gdje je Adacta naišla na “žilave” Pjesnike. Od početnog zvižduka suca Hasića, bilo je vidljivo da su Pjesnici odlučili skupo prodati svoju kožu. Već u drugoj minuti Bebić je doveo Pjesnike u vodstvo da bi par minuta kasnije Tadić lijepom završnicom vratio utakmicu u egal. S rezultatom 1-1 se otišlo na odmor. Mora se priznati da je Adacta cijelim susretom vodila igru i diktirala tempo, te je nakon pogotka Jurišića u 18. minuti bilo logično da aktualni prvaci mirno privedu utakmicu kraju i upišu si sva tri boda. No s tim se nije složio igrač utakmice Ivan Gusić koji je lijepim pogotkom poravnao rezultat i odveo svoju momčad do važnog boda.

Odmah nakon aktualnih prvaka, još jedan favorit je “kihnuo” već na početku natjecanja. mStart, bivši VAR naišao je na tvrd otpor pomlađenih Pravaša koji su iskoristili kiks obrane na samom kraju susreta i uzeli vrijedan bod. Oba golmana, i Dragosavac (na golu Futsal Prava) i Juranović (na golu mStart-a, pristigao iz OptimIT) obavljali su vrlo dobro svoj posao. mStart je bio konkretniji tokom cijele utakmice, pogodak Jakova Ungarova u 12′ samo je potvrdio kvalitetnu premoć mStarta, no kiks na krau susreta i “dobar nos” Luke Dragosavca odlučili su da nakon ovog susreta i jedna i druga momčad dobiju po bod.

FKIT Tigrovi su unatoč odličnom početku naposljetku izukli deblji kraj. Nažalost, odmah prije utakmice nas je voditelj FKIT-a obavijestio da je Tin Milošević ozlijedio koljena, te kako je ova sezona za njega izgubljena. S obzirom da je Marko Mrvelj, golman FKIT-a suspendiran na četiri utakmice zbog nesportskog ponašanja u završnici OŽUJSKO MNL FFER XIV, jasno je da su FKIT Tigrovi ušli u ovaj susret s velikim hendikepom. S druge strane, igrač Alumnusa, Mario Pintar, pojačao je redove Torcide te je već u prvom susretu pokazao da će sigurno dati veliki doprinos svoj novomj ekipi. No, da se vratimo na utakmicu. U četvrtoj minuti Nikola Rimac je savladao Gradinščaka na golu Torcide, no to je bilo sve od FKIT-a. Uslijedio je show Ledinščaka, koji je s četiri pogotka uništio Tigrove, a sebi priuštio pogled s vrha ljestvice strijelaca. FKIT nije nikako nalikovao na momčad iz prošlih sezona, napadači Torcide su radili što su htjeli, a ni Mrveljeva zamjena, Josip Vinčić se nije proslavio na golu. Njemu “na dušu” ide pogodak Bilopavlovića u 10′ s kojim je Torcida izjednačila.

Estare Culto se do 23. minute mučio s ekipom Agencije koja će još ove sezone učiti, ali su pokazali da brzo uče. Tako su strpljivo branili svoj gol čak 4/5 utakmice, no ipak su poklekli golom Pavelića. Kajganić je u 28′ povisio na 2-0, da bi Agencija uvela golmana-igrača koji se pokazao kao loš izbor. Čajić i Marušić su u posljenjoj minuti samo potvrdili pobjedu.

Grupa TNT se u utakmici s Rekreativcima postavila kao favorit i od početka do kraja svoj plan provela u djelo. Najistaknutiji pojedinci ove jednosmjerne utakmice bili su Josip Baraba i Mario Crnčević koji je malobrojnu publiku uveseljavao svojim minijaturama.

Posljednja utakmica prvog kola OŽUJSKO MNL FFER 15 pružila je zanimljiv dvoboj koji je očekivano otišao na stranu zelenih. Iako na golu zelenih nije bilo Antonija Vuka zbog ozljede, Damičević je njegov posao odradio i više nego solidno. Točnije Cvjetno je bilo neopasno do te mjere da se nije ni osjetilo da Pula nema “pravog” golmana na golu. U napadačkom dijelu, kao pravo pojačanje pokazao se Viktor Bartolić koji je sudjelovao kod oba pogotka te je bio konstantna prijetnja Dini Šteheru koji je jedini razlog da pobjeda zelenih nije bila izraženija.

Za kraj pogledajte izjave aktera utakmica 1. kola;

 

555039_486859174701325_1815524805_n